Een priester en een non worden verliefd en verlaten de kerk: “we konden niet meer zonder elkaar”

Janine image
door Janine

30 April 2022

Een priester en een non worden verliefd en verlaten de kerk: “we konden niet meer zonder elkaar”
Advertisement

Sommige liefdesverhalen zijn in staat om alle verwachtingen te overtreffen en alle grenzen te overschrijden. Zelfs die gedicteerd door spirituele roepingen die onwankelbaar lijken en waaraan mensen besluiten hun leven te wijden. Het verhaal dat we je gaan vertellen bewijst dit en is klaar om zelfs de meest solide overtuigingen over bepaalde rollen die mensen kunnen aannemen, naar beneden te halen.

Wie zijn de hoofdrolspelers? Een priester en een non die na jaren van kerkelijke activiteit hebben besloten hun geloften op te geven omdat ze verliefd zijn geworden. Dat klopt: het lijkt misschien vreemd, of op zijn minst ongebruikelijk, maar de relatie tussen deze twee mensen was zo sterk dat het hen ertoe bracht hun plannen voor hun toekomst voor altijd te veranderen. Laten we eens kijken hoe het ging.

via La Nacion

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

De verplichtingen van kuisheid waaraan de vertegenwoordigers van de katholieke religie moeten voldoen, zijn goed bekend, en daarom is het volkomen onverwacht dat er een romantische relatie ontstaat tussen een priester en een non. In het geval van Daniel Genovesi en Mercedes Tarragona kunnen we echter zeggen dat liefde boven alles is gegaan, zelfs boven hun vaste wil om een ​​religieus pad te bewandelen.

Toen ze elkaar ontmoetten, was hij 26 en zij 22. Ze leerden elkaar kennen in een kerk in Argentinië, en ze hadden zeker geen idee wat hun lot voor hen in petto had. Hoewel hun aanvankelijke relatie verband hield met kerkelijke contexten - en dus niet door de twee gekozen - begonnen Daniel en Mercedes een sterke wederzijdse genegenheid te ontwikkelen, waardoor ze veel momenten samen doorbrachten.

Advertisement

COMO PARA UNA NOVELA LA HISTORIA QUE YA SE ESCRIBIÓ Y UNA SERIE DE TELEVISIÓN QUE SE ESTÁ TRABAJANDO… La historia de...

Pubblicato da Ñuble Noticias Prime su Domenica 10 aprile 2022

Volgens wat ze zeiden, dachten ze aanvankelijk dat er alleen een sterke spirituele affiniteit tussen hen was: ze wisten niet wat het betekende om echt verliefd te zijn en de vorming die ze hadden gekregen, nogal streng en beslist, liet geen ruimte voor al te veel sentimentaliteiten. De twee bleven er echter alles aan doen om elkaar te zien, te praten, in vertrouwen te nemen en samen te zijn. De harmonie tussen hen was vrijwel perfect, en het voortzetten van zo'n relatie betekende in de eerste plaats liegen tegen zichzelf.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Daniel en Mercedes waren verliefd geworden en toen ze uiteindelijk besloten zichzelf aan elkaar te verklaren, realiseerden ze zich ook dat ze zich van de kerk moesten verwijderen. Dus lieten ze hun religieuze geloften varen om samen hun reis te beginnen. Hun verbintenis werd ook begunstigd door het feit dat Mercedes, juist vanwege de gevoelens die ze voor Daniel voelde, bereid was naar een andere religieuze structuur te verhuizen. Op dat moment kon de voormalige priester het niet meer opbrengen en moest hij alles onthullen. "Ik had nooit zonder haar kunnen leven", merkte hij op, terwijl hij vertelde wat er was gebeurd.

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

Nu zijn Daniel en Mercedes getrouwd, hebben ze twee dochters van 23 en 26, en ze konden niet gelukkiger zijn met de keuze die ze maakten toen ze jong waren. Het was echt het lot dat het voor hen zo zou gaan. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement