93-jarige man wordt verliefd op vrouw van zijn leeftijd en vraagt echt​​scheiding aan: “Ik wil een nieuw leven beginnen”

Janine image
door Janine

09 Mei 2022

93-jarige man wordt verliefd op vrouw van zijn leeftijd en vraagt echt​​scheiding aan: “Ik wil een nieuw leven beginnen”
Advertisement

Is er een juiste leeftijd om verliefd te worden en te besluiten je leven op zijn kop te zetten? Volgens het verhaal dat we je gaan vertellen, lijkt dat niet zo. De bejaarde hoofdpersoon van ons verhaal besloot in feite helemaal opnieuw te beginnen op de hoge leeftijd van 93 jaar.

Onmogelijk? Dat is niet gezegd: beweren dat bepaalde dingen geen leeftijd hebben, kon zoals in dit geval niet juister zijn. En dus, zelfs als velen geloven dat de meest gepassioneerde en overweldigende liefdesverhalen op de een of andere manier voorbehouden zijn aan jongeren, heeft deze man bewezen dat iedereen ongelijk heeft. Niet langer verliefd op zijn 86-jarige echtgenote, besloot hij een echtscheiding aan te vragen. De vrouw vatte het niet goed op en de kwestie eindigde voor de rechtbank.

via La Nazione

Advertisement
Candida Performa/Wikimedia - Not the actual photo

Candida Performa/Wikimedia - Not the actual photo

Het gebeurde in Italië, in de Toscaanse stad Arezzo. Het was liefde op het eerste gezicht, daar in de bejaardenclub die de 93-jarige bezocht. Daar ontmoette de man een vrouw van zijn leeftijd, die hij al snel het hof maakte. Tot zijn vreugde dacht de vrouw er hetzelfde over en zijn gevoelens voor zijn vrouw zijn sindsdien veranderd.

Meer dan ooit vastbesloten om met zijn verovering een nieuwe liefdesrelatie te beginnen, wilde hij koste wat kost scheiden van zijn vrouw. Het was echter zinloos om zijn gevoelens aan zijn vrouw toe te vertrouwen: ze wilde niets weten over een scheiding en de kwestie kreeg al snel de kenmerken van een scheiding zonder onderlinge toestemming. Dus toen hij naar zijn advocaat ging, twijfelde de 93-jarige niet: "Ik wil mijn vrouw verlaten - zou hij hebben gezegd - en een ander leven leiden met mijn partner, ook al is ze het er niet mee eens".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Een verzoek om vrijheid dat voor de advocaat als een echte verrassing moet zijn gekomen. De bemiddeling begon en het was niet bepaald gemakkelijk. De vrouw van de man wilde er niets van horen en weigerde aanvankelijk. Maar uiteindelijk kwam ook haar toestemming tot echtscheiding binnen, op voorwaarde dat ze het vruchtgebruik van de woning bleef krijgen en een alimentatie van 300 euro per maand zou ontvangen.

De oude man zal daarom nu vrij zijn omdat hij helemaal opnieuw wilde beginnen met de vrouw van wie hij houdt, ondanks het feit dat de scheiding hem veel problemen heeft bezorgd, ook met zijn kinderen. Ongelovig en verbijsterd door wat er gebeurde, probeerden ze tot het laatst toe om hun vader op zijn schreden te laten terugkeren, uiteraard zonder succes.

Gevoelens, het moet gezegd worden, zijn aan alles voorbijgegaan. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement