Hij surft op Google Earth en ontdekt een mysterieus object midden op een onbewoond eiland: “het is een stuk van een UFO"

Janine image
door Janine

07 Mei 2022

Hij surft op Google Earth en ontdekt een mysterieus object midden op een onbewoond eiland: “het is een stuk van een UFO"
Advertisement

Heb je er ooit van genoten om "een wereldreis te maken" met behulp van de digitale kaarten die we tegenwoordig allemaal hebben? In het super-technologische tijdperk waarin we leven, zal het voor velen zeker een nieuwsgierig en leuk tijdverdrijf zijn, waar je uren mee kunt doorbrengen.

De gebruiker op TikTok weet er alles van, die, ronddwalend op Google Earth, de hoofdrolspeler was van een ontdekking die in korte tijd het web rond ging. Is er iets mysterieuzer en suggestiever dan een onbewoond eiland midden in de oceaan? Waarschijnlijk niet, en het is op een van deze plaatsen dat @GoogleMapsFun iets bizars vond, wat leidde tot een breed debat en een gewaagde theorie. Laten we eens kijken.

via hidden.on.google.earth/TikTok

Advertisement
 hidden.on.google.earth/TikTok Screenshot

hidden.on.google.earth/TikTok Screenshot

Hoe vaak zijn we niet vreemde theorieën over UFO's en vermeende waarnemingen van verre planeten en werelden tegengekomen? Afgezien van hun betrouwbaarheid, zijn we allemaal vrij om het te geloven of niet, en het lijkt erop dat de gebruiker in kwestie ervan overtuigd is dat hij werd geconfronteerd met bewijs van een mysterieuze buitenaardse landing.

In zijn video op TikTok toont hij een zanderig en onbewoond eiland dat deel uitmaakt van de archipel Kiribati in de centrale Stille Oceaan. Het heet Starbuck Island en, zoals de gebruiker specificeerde, het bevindt zich in "the middle of nowhere". Het is dus duidelijk dat, toen hij iets vreemds opmerkte op de satellietfoto's die het portretteren, zijn aandacht - en die van vele andere mensen - onmiddellijk werd gevangen.

Advertisement
 hidden.on.google.earth/TikTok Screenshot

hidden.on.google.earth/TikTok Screenshot

"Ik begon dit eiland te verkennen en ik merkte iets vreemds op. Wat zou het kunnen zijn? En waarom bevindt het zich op een onbewoond eiland?". Door de afbeeldingen te vergroten, toont de TikToker een object dat, om zichtbaar te zijn vanaf de satelliet, verondersteld wordt groot te zijn, met een vorm die niet duidelijk is. Allemaal gegevens die, bij elkaar opgeteld, voor @GoogleMapsFun een bewijs hebben gevormd: het zou kunnen gaan om een ​​"UFO die daar is neergestort na een ongeval".

Het is bijna vanzelfsprekend dat de video meteen de aandacht van het web trok en duizenden views en reacties verzamelde. Gebruikers waren echter helemaal niet overtuigd van de gewaagde theorie van degene die het publiceerde. "Het lijkt op het stuk van een schip dat vele jaren geleden is vergaan - schreef een persoon - het tij heeft het daar door de jaren heen gesleept".

 hidden.on.google.earth/TikTok Screenshot

hidden.on.google.earth/TikTok Screenshot

De verklaring, deze keer redelijk realistisch, lijkt te zijn gekomen dankzij andere gebruikers en dankzij documentaires en onderzoek dat al is uitgevoerd op het eiland Starbuck. Blijkbaar zou dat “mysterieuze” object niets meer zijn dan het overblijfsel van een oud bouwwerk, gebouwd door leden van een expeditie die daar vast kwamen te zitten na een excursie. Het eiland is bovendien vrij beroemd om zijn scheepswrakken, waarvan we vaak berichten vinden in oude kronieken.

Een antwoord dat daarom voor UFO-enthousiastelingen nogal teleurstellend zou kunnen zijn. In de tussentijd moet echter, naast de theorieën over buitenaardse wezens, worden gezegd dat het web zich echt heeft uitgeleefd en de meest extravagante hypothesen heeft geformuleerd. "Zou het de Millennium Falcon uit Star Wars kunnen zijn?”, probeerde iemand; "misschien is het een overblijfsel van de ark van Noach," zei een ander; "of het is een Starbucks Coffee", gezien de naam van het eiland...

Geen twijfel mogelijk: soms kan zelfs een simpele blik op de kaarten op het web ongelooflijke verrassingen opleveren!

Advertisement