Zijn dochter wil video's maken op TikTok en wil niet studeren: hij neemt haar mee naar de bouwplaats waar hij werkt om haar van gedachten te doen veranderen

Janine image
door Janine

29 Mei 2022

Zijn dochter wil video's maken op TikTok en wil niet studeren: hij neemt haar mee naar de bouwplaats waar hij werkt om haar van gedachten te doen veranderen
Advertisement

Een kind opvoeden is niet eenvoudig, veel ouders weten het maar al te goed. Zelfs als we denken dat we ons best doen, zullen conflicten vaak aan de orde van de dag zijn en vaak voortkomen uit keuzes die niet worden "goedgekeurd" door moeders en vaders.

En als deze discussies plaatsvinden, wil een ouder niet per se zijn gedachten opdringen. Integendeel, zoals de episode die we je gaan vertellen aantoont, kunnen we in moeilijkheden terecht komen, zelfs al is het maar om aan een zoon of dochter de principes te demonstreren waarvan wordt aangenomen dat ze juist zijn, en die in plaats daarvan niet worden begrepen. Een van de grootste redenen voor ontevredenheid betreft ongetwijfeld de aspiraties van de kleintjes.

via susyjimenez0/TikTok

Advertisement
susyjimenez0/TikTok

susyjimenez0/TikTok

En in een wereld waar voor jongeren verschillende mogelijkheden zijn met betrekking tot sociale netwerken en de noodzaak om een ​​reputatie en een online carrière op te bouwen, wordt alles ingewikkeld voor ouders. Laten we eens kijken wat er gebeurde met de vader die de hoofdrolspeler was in dit verhaal.

De discussie die de man had met zijn dochter kwam voort uit het feit dat de jonge vrouw aan de familie liet weten dat ze van plan was de school te verlaten om zich te wijden aan haar passie: video's maken en delen op TikTok. Veel ouders, die een soortgelijk verzoek zouden horen, zouden op zijn minst perplex staan. Op deze manier werken, de hoofdrolspelers worden van video's die op sociale media worden getoond, is echter een echte ambitie van veel jonge mensen, maar Estrella's vader, het Mexicaanse meisje in kwestie, besloot dat hij haar een voorbeeldig antwoord zou geven.

Advertisement
susyjimenez0/TikTok

susyjimenez0/TikTok

Van beroep is de man metselaar en moest hij zijn studie opgeven om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Dus, na geluisterd te hebben naar de redenen van zijn dochter, besloot hij haar uit te nodigen op zijn werkplek, precies op de bouwplaats waar hij aan het werk was. Eenmaal daar deed hij haar beseffen hoe het kan zijn om hard te moeten werken en waarom onderwijs belangrijk is.

"Wat vind je van school, Estrella?" vroeg hij aan het meisje. "Het is nutteloos - antwoordt het meisje - ik wil van school en een influencer zijn". Op dat moment vraagt ​​haar vader of haar rugzak zwaar is, en ze zegt nee. “Til die zak cement dan op, is het zwaar?", is de vraag van haar vader. Het meisje faalde duidelijk in de onderneming en haar vader legde het uit. "Weet je waarom je het niet op kunt tillen? Omdat je delicaat bent en opgegroeid te midden van comfort, maar de echte wereld is niet zo, het is moeilijk, en je moet daar met zweet je geld verdienen."

susyjimenez0/TikTok

susyjimenez0/TikTok

En hij besluit: "studeren is belangrijk, lieverd. We geven je de kans om het te doen, gooi niet alles weg". Kortom: een levensles, compleet met een praktisch aspect, die deze vader heeft besloten de jonge Estrella te geven. Een eerlijk maar vermoeiend beroep mag volgens de man niet worden bekritiseerd, maar als je de kans krijgt om te studeren - een kans die hij niet had - mag dat zeker niet worden bekritiseerd zoals zijn dochter deed.

We weten niet of hij het meisje van gedachten kon doen veranderen, maar hij trok zeker de opmerkingen van veel gebruikers, van wie de meesten prezen wat hij deed, met het argument dat dergelijke voorbeelden erg nuttig zijn voor de jongsten. Wat vind jij?

Advertisement