Ze spaarde in 4 jaar tijd €76.000 door €6,60 per maand uit te geven aan eten: meisje legt uit hoe ze dat deed - Curioctopus.nl
x
Ze spaarde in 4 jaar tijd €76.000…
Muggen worden aangetrokken door de rode kleur wanneer ze menselijke adem ruiken: een onderzoek legt uit waarom Deze man nam een waterpas mee het vliegtuig in om te bewijzen dat de aarde plat is

Ze spaarde in 4 jaar tijd €76.000 door €6,60 per maand uit te geven aan eten: meisje legt uit hoe ze dat deed

05 Juni 2022 • Door Janine
95.212
Advertisement

We weten het maar al te goed: het dagelijks leven heeft steeds hogere kosten, stijgingen die vaak niet overeenkomen met adequate verhogingen van lonen en salarissen. Dit is de reden waarom veel mensen, maand na maand, niet in staat zijn om zoveel te sparen als ze zouden willen. Geld opzij leggen voor onverwachte uitgaven wordt bijna onmogelijk, net als het opbouwen van een leuk extra centje.

Dit alles is echter niet altijd zo vanzelfsprekend, zoals de verhalen van mensen zoals het Zuid-Koreaanse meisje dat we je gaan vertellen laten zien. Ondanks een laag salaris besloot ze een reeks trucs in de praktijk te brengen die haar ertoe brachten 76.000 euro te sparen in 4 jaar, met kosten voor voedsel waarvan ze zelf verklaarde dat ze minder dan 7 euro per maand bedroegen! Lijkt het je onmogelijk? Volgens wat ze zei, is dit niet het geval. Laten we eens kijken hoe ze dat deed.

via: News18

Haar naam is Ji-hyeon Kwak, ze is 24 jaar, Zuid-Koreaans en in korte tijd is ze bekend geworden op sociale media vanwege haar ongelooflijke zuinigheid. Dit is niet moeilijk te geloven omdat ze, volgens wat ze onthulde, in staat zou zijn geweest om het equivalent van 76.000 euro in slechts 4 jaar opzij te zetten, waardoor sparen een echte missie voor haar werd.

Als je denkt dat ze een zeer goed inkomen heeft, heb je het mis, want dit meisje, dat al sinds haar 19e werkt, verdient ongeveer 1.500 euro netto per maand. Een bedrag dat voor velen niet genoeg zou zijn om al dat geld bij elkaar te sparen. Voor velen, maar niet voor haar, die heeft besloten om tips en trucs te delen op haar sociale kanalen om een ​​doel als het hare te bereiken.

6,60 euro per maand is het bedrag dat Ji-hyeon Kwak aan eten uitgeeft. Hoe doet ze dat? Zeker niet door een dieet tot een minimum te beperken. Integendeel: ze voedt zich op een evenwichtige manier en komt niets tekort. Dus? De sleutelwoorden zijn aanbiedingen en coupons. Door middel van specifieke apps, maaltijdbonnen en enquêtes die bedacht zijn om kortingen en punten te krijgen, heeft Ji-hyeon een echt "besparingsmechanisme" ontwikkeld, waardoor ze de producten die ze wil voor een spotprijs of bijna gratis kan krijgen. Elk klein prijsverschil telt voor haar, en dat is precies wat haar in staat heeft gesteld te komen waar ze nu is. Maar dat is nog niet alles.

Advertisement

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, maakt ze geen gebruik van het openbaar vervoer en loopt ze ongeveer 2 uur per dag. Zelfgemaakte thee en kraanwater zijn twee andere ingrediënten die deel uitmaken van de zuinigheid. Natuurlijk: misschien heeft niet iedereen de tijd, toewijding en mogelijkheden van dit Zuid-Koreaanse meisje, maar een poging kan altijd gedaan worden.

En jij? Zou jij proberen om enkele van haar adviezen in praktijk te brengen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt