Ze verkopen hun huis en gaan met hun 3 kinderen op avontuur in een busje: de merkwaardige keuze van dit stel

Janine image
door Janine

14 Juni 2022

Ze verkopen hun huis en gaan met hun 3 kinderen op avontuur in een busje: de merkwaardige keuze van dit stel
Advertisement

Alles achterlaten en op de weg wonen, met veel kinderen op sleeptouw: is dat mogelijk? Voor velen lijkt een dergelijk vooruitzicht eenvoudig onhaalbaar, te vermoeiend of riskant, maar niet iedereen denkt er zo over. Dit wordt aangetoond door deze Engelse ouders die de hoofdrolspelers zijn van ons verhaal, die beweren een echte droom te hebben gerealiseerd.

Een heel bijzonder gezin, gevormd door Keira Reid, haar man Richard en hun drie kinderen. Het gebeurt namelijk niet elke dag om een ​​gezin als dat van hen te ontmoeten. De vijf wonen niet in een traditioneel huis, maar hun "toevluchtsoord" is een speciaal omgebouwd busje om in te kunnen verblijven, waardoor ze door Europa reizen en van elke dag een echt avontuur maken. Laten we ze wat beter leren kennen.

via touringwiththekids/Instagram

Advertisement

Keira, 29, en Richard, 34, hebben drie kinderen van 6, 4 en één jaar oud. Veel stellen zoals zij zouden er natuurlijk nooit aan denken hun carrière op te geven en hun eigen huis te verkopen om een ​​drastische keuze te maken: een busje kopen, er een camper van maken en reizen om het continent te ontdekken zonder al te veel vooraf opgestelde plannen.

Dit jonge paar was echter meer dan ooit overtuigd. Na de verkoop van het huis dat ze bezaten, kochten ze het busje en maakten het eigenhandig bewoonbaar en van alle gemakken voorzien, om er een echt huis op vier wielen van te maken. Ze begonnen vanuit Nederland aan hun merkwaardige familie-avontuur door Europa, op weg naar Scandinavië.

Advertisement

En als je je afvraagt ​​hoe ze omgaan met de praktische problemen die elk gezin heeft, zoals de schoolopleiding van de kinderen, dan is het antwoord snel gegeven: ze zorgen zelf voor het onderwijzen van de kinderen. De enige zekerheid, voor nu, is dat ze een heel jaar zullen reizen en, tussen de ene plaats om te bezoeken en de andere, zullen ze Piper, Jack en Teddy voorzien van alle kennis die ze nodig hebben, natuurlijk "on the road".

"Het is geen vakantie - zei Keira - en we proberen alles te doen met een beperkt budget. Daarom kunnen we niet aan alle verzoeken van de kinderen voldoen, maar ze zijn heel gelukkig en reizen graag samen. Ze zijn letterlijk gehypnotiseerd door alle verschillende landen die we bezoeken".

"We houden ervan om aan geen enkele plek vast te zitten - vervolgde de moeder - en voortdurend nieuwe avonturen te beleven met onze kinderen. We verveelden ons om altijd naar dezelfde plek terug te gaan. Het mooiste aan het leven in ons busje is de vrijheid die het ons geeft”.

touringwiththekids/Instagram

touringwiththekids/Instagram

Kortom: vrijheid en avontuur zijn de trefwoorden van dit reizende gezin. Wonen in het busje wordt voor hen de norm, iets dat allesbehalve oncomfortabel is. "Je zou denken dat ons voertuig te klein is - voegde Keira eraan toe - maar het werkt perfect voor ons, we hebben het omgebouwd en uitgerust zodat het klaar is om ons fulltime te verwelkomen”.

Zo zullen Richard en zijn vrouw dagelijks beslissen wat hun volgende stop zal zijn, tot grote vreugde van de kinderen, die zeker van deze ervaring een andere levensstijl dan normaal zullen leren, en dit zullen koesteren wanneer ze opgroeien. Dat is waar het paar het meest op hoopt.

Wat vind je van hun beslissing? Zou jij een vergelijkbare keuze maken?

Advertisement