Schots eiland wordt samen met zijn kasteel verkocht: de kosten zijn lager dan die van een appartement

Janine image
door Janine

16 Juni 2022

Schots eiland wordt samen met zijn kasteel verkocht: de kosten zijn lager dan die van een appartement
Advertisement

Heb je er ooit aan gedacht om alles achter te laten en naar een onbewoond eiland te verhuizen? Als je eerste antwoord op zo'n vraag "natuurlijk" is, dan is het eigendom waarover we je gaan vertellen misschien echt iets voor jou.

Voor al diegenen die een beetje rust en vooral meer ruimte willen hebben, zijn er die niet alleen een "eenvoudig" landgoed te koop hebben gezet, misschien vrij afgelegen, maar een heel eiland compleet met een kasteel! Ongelooflijk? Niet bepaald, getuige het aanbod gereserveerd door Deer Island, een echt onbewoond paradijs in de westelijke Schotse Hooglanden, geveild tegen een zeer aantrekkelijke vanafprijs. Laten we het nader uitzoeken.

via Travel and Leisure

Advertisement
Future Property Auctions

Future Property Auctions

Iets meer dan 107.000 euro: dit is het bedrag dat nodig is om, bij gebrek aan verdere aanbiedingen, het Scottish Deer Island, ook wel bekend als Eilean an Fheidh, te krijgen, een ontluikend land niet ver van Fort William en Ben Nevis, aan de westkust van de regio. Het eiland is onbewoond, met een oppervlakte van ongeveer 4,4 hectare, en Future Property Auctions, het veilingbureau dat zich bezighoudt met de verkoop, beschreef het als "een unieke kans om te investeren en een afgelegen ruimte te kopen".

Het is namelijk niet zo moeilijk te begrijpen waarom. Stel je je eens voor: een onbewoond eiland in de fascinerende setting van de Schotse natuur, helemaal van jou, compleet met kasteel zonder verkeer, parkeerproblemen of luidruchtige buren. Zie je het je al voor je? Als het aanbod naar wens is, weet dan dat er meer is, tevens volgens de beschrijving van het eigendom.

Advertisement
Future Property Auctions

Future Property Auctions

"Spectaculair uitzicht op het platteland, rijke lokale fauna, natuurlijke plekken om te zwemmen en een groot potentieel om van het kasteel een gezinswoning te maken." Gezien dit alles is de vraagprijs best aantrekkelijk, rekening houdend met het feit dat het met zo'n bedrag echt moeilijk is om een ​​appartement in een grote stad te kopen...

En het kasteel? Zelfs zo'n bouwwerk ontbreekt op het Schotse land niet. In werkelijkheid is het een gebouw dat moet worden gerestaureerd, maar dat ertoe bijdraagt ​​​​de hele sfeer nog ongelooflijker en typerender te maken. Volgens wat is vernomen, zou het eiland zijn koper/avonturier hebben gevonden, en het uiteindelijke bedrag dat het werd toegekend zou ongeveer 360.000 euro zijn geweest. Niet weinig natuurlijk, maar in andere contexten voldoende om een ​​heel gewoon - zij het fatsoenlijk - appartement te kopen. Het lijdt geen twijfel: zulke voorstellen zijn perfect om van te dromen en - waarom niet - alternatieve levensstijlen dan de gebruikelijke te overwegen.

Wat vind jij ervan?

Advertisement