Hij verliest de hond van zijn dochter en koopt een identieke om haar te vervangen zonder haar medeweten: "Moet ik het haar vertellen?"

Janine image
door Janine

28 Juni 2022

Hij verliest de hond van zijn dochter en koopt een identieke om haar te vervangen zonder haar medeweten: "Moet ik het haar vertellen?"
Advertisement

Toestemming kunnen krijgen van de ouders om een ​​puppy te adopteren is een van de grootste ambities van kinderen en tieners. Een vertrouwde harige vriend hebben en met hem opgroeien is een uitzonderlijke ervaring, die veel kan geven en waar je veel van kunt leren. De band met de hond wordt zo intens dat, als hij zou verdwijnen, het een vreselijke pijn zou zijn om mee om te gaan. De ouders van hun kant zouden er alles aan doen om hun kinderen gelukkig te maken en hen te beschermen tegen slechte ervaringen, die soms zelfs zo ver gaan dat ze impulsief handelen om lijden te vermijden.

Een man zei dat hij de hond van zijn dochter had vervangen nadat ze was weggelopen, maar vertelde haar niet de waarheid.

via Reddit

Advertisement
Karla Clippinger/Wikimedia commons

Karla Clippinger/Wikimedia commons

De vader nam contact op met Reddit-gebruikers om uit te leggen wat er was gebeurd en om meningen te vragen over hoe met het probleem om te gaan. Zijn eigen gedrag brengt hem in feite in moeilijkheden en hij vraagt ​​zich af of hij er goed aan heeft gedaan zijn toevlucht te nemen tot een dergelijke oplossing.

"Ik weet niet zeker of ik het juiste heb gedaan - schreef de man - ik deed het uit paniek, dus luister alsjeblieft naar me. Ook al weet ik nu al dat ik moet bekennen, want ik voel me hier erg rot over."

Na dit uitgangspunt legde de gebruiker uit dat hij een cockapoo had genomen voor zijn 14-jarige dochter, na de scheiding van haar moeder. Een soort cadeau voor de nare tijden die ze had meegemaakt. “Ik vertelde haar omdat ze het goed deed op school en een beleefde en zorgzame jonge vrouw werd. We deelden elk aspect van de kwestie: de hond uitkiezen en hem gaan bekijken voordat we hem mee naar huis namen."

Het meisje was erg gesteld op de pup, die ze Lulu noemde: “Ze houdt meer van haar dan van wat dan ook in de wereld, misschien meer dan van mij als ze erachter zou komen wat er is gebeurd."

Maar wat is er dan gebeurd?

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De liefdevolle vader nam de hond mee voor een wandeling in de velden bij zijn huis, toen ze zich plotseling losmaakte en begon te rennen, steeds verder weg.

“Het gebeurde in een paar seconden. Ik rende achter haar aan terwijl ik haar naam schreeuwde, maar ik verloor haar uit het oog nadat ze het spoor overstak. Ik heb 24 uur naar haar gezocht, zonder zelfs maar te slapen. Ik heb contact opgenomen met alle dierenasielen in mijn omgeving en met de politie. Ik heb ook een bericht op Facebook geplaatst, maar niets."

Op dat punt besloot de man een oplossing te zoeken voordat zijn dochter kon beseffen wat er was gebeurd. Hij nam contact op met enkele fokkers, van wie er één antwoordde dat hij een puppy van hetzelfde ras beschikbaar had, die hij meteen mee naar huis kon nemen.

"Dus heb ik een reis van 225 km gemaakt om deze hond op te halen. Het enige probleem is dat deze vier maanden oud is, terwijl Lulu zes maanden was. Ik kocht haar omdat het een teefje was, bruin en ongeveer even groot. Over een paar uur haal ik mijn dochter van school en breng ik de nieuwe Lulu mee, want dat is wat ik normaal gesproken doe. Ik ben in mijn hele leven nog nooit zo angstig geweest. Ik weet niet wat erger is: toegeven dat je hond is weggelopen of hem vervangen en doen alsof er niets is gebeurd."

Wat zou je deze bezorgde vader aanraden?

Advertisement