Voormalig miljonair woont al twintig jaar op onbewoond eiland: “Het is mijn aards paradijs, nu waardeer ik wat ertoe doet”

Janine image
door Janine

12 Juli 2022

Voormalig miljonair woont al twintig jaar op onbewoond eiland: “Het is mijn aards paradijs, nu waardeer ik wat ertoe doet”
Advertisement

Hoevelen van ons hebben ervan gedroomd om alles achter zich te laten en op een onbewoond eiland te gaan wonen? Ongetwijfeld velen, maar je wensen kunnen waarmaken is iets anders. Je toevlucht zoeken op een klein paradijselijk strand en daar voor altijd leven wordt meestal als een utopie beschouwd, een van die dingen die de wereld van de fantasie bewonen maar we nauwelijks de moed zouden hebben om het te realiseren. Er zijn echter mensen die het hebben gedaan, waardoor deze luchtspiegeling werkelijkheid is geworden: een voormalige Australische miljardair heeft twintig jaar op een onbewoond eiland gewoond en in dit artikel zullen we je zijn verhaal vertellen.

via New York Post

David Glasheen had een meer dan luxe leven in Sydney. In de jaren tachtig was hij namelijk een succesvol makelaar, met een vermogen van bijna 30 miljoen dollar. In 1987 kelderden echter de wereldmarkten door Black Monday en daarmee ook de winsten van Glasheen, die in korte tijd alles verloor.

Vervolgens scheidde hij van zijn vrouw en ontmoette een vrouw uit Zimbabwe, met wie hij een relatie begon. Op een gegeven moment stelde de vrouw voor om te verhuizen naar een eiland ver van de chaos van de stad. Voor David betekende het een keerpunt, de mogelijkheid om een ​​nieuw leven te beginnen, dus begon hij te informeren en ontdekte dat hij een stuk grond op een Noord-Australisch eiland kon huren. Glasheen huurde een derde van het land en begon zijn ervaring op Restoration Island.

Hoe ging het en hoe gaat het nu, twintig jaar later, met Glasheen?

Advertisement
CapeYorkAustralia

CapeYorkAustralia

Ondanks het gebrek aan comfort en de grote eenzaamheid, sinds zijn nieuwe partner en hun zoon hebben besloten om terug te keren naar de stad, verklaart de man zich meer dan gelukkig. Tevreden met zijn beslissing, woont hij alleen met het gezelschap van zijn hond Polly, behalve krokodillen, slangen, haaien en spinnen, waar hij constant op moet letten.

David leidt dan ook een eenvoudig bestaan ​​op basis van kokosnoten, als enige bewoner van het eiland, dat niet ver van de kust ligt en ook zwemmend te bereiken is.

CapeYorkAustralia

CapeYorkAustralia

De enige mensen die David ontmoet zijn bezoekers en toevallige avonturiers, maar op dit moment zou hij zich zijn leven nergens anders ter wereld kunnen voorstellen. "Ik heb veel geleerd", zei de man. "Nu waardeer ik wat belangrijk is: eerlijkheid en respect. Ik wil hier voor altijd wonen. Waar zou ik dat ergens anders kunnen doen? Het is mijn aardse paradijs."

Wat vind je van zijn keuze? Zou je graag op een onbewoond eiland willen wonen en een soortgelijk bestaan ​​als het zijne leiden?

Advertisement