"Ik ben 27, maar niemand neemt me aan omdat ik er uitzie als 12”: de oproep van de werkloze man op sociale media

Janine image
door Janine

04 Augustus 2022

"Ik ben 27, maar niemand neemt me aan omdat ik er uitzie als 12”: de oproep van de werkloze man op sociale media
Advertisement

Wie wil er niet jonger lijken dan hij of zij is? De leeftijd komt niet altijd overeen met wat je in de spiegel ziet en als iemand die we net hebben ontmoet denkt dat we jonger zijn dan we in werkelijkheid zijn, geven ze ons een zeer gewaardeerd compliment. In sommige gevallen is dit echter geen echt voordeel: dit is het geval van een 27-jarige Aziatische man die vanwege zijn uiterlijk geen baan kan vinden. In feite geloven mensen dat hij slechts 10 jaar is, hooguit 12 en dit heeft op zijn zachtst gezegd negatieve gevolgen voor hem.

via Times Now

Advertisement
douyin/TikTok

douyin/TikTok

Mao Sheng is bijna 30 jaar oud, maar niemand gelooft hem. Dus besloot hij om op sociale media over zijn situatie te praten en anderen te laten begrijpen dat hij geen 12 jaar oud is, zoals iedereen geneigd is te denken wanneer ze zijn uiterlijk zien.

De man legde uit dat hij talloze sollicitatiegesprekken heeft gevoerd, maar punctueel wordt afgewezen omdat hij er veel jonger uitziet dan hij in werkelijkheid is. Niet alleen dat: veel werkgevers dachten, nadat ze hem persoonlijk hadden ontmoet, dat hij in werkelijkheid een overheidsagent was, undercover gestuurd om eventuele fouten en zakelijke problemen te ontdekken, zoals activiteiten die bij wet verboden zijn.

Bovendien zei hij dat hij met een vriend naar een fabriek was gegaan die arbeiders zocht, maar dat alleen zijn vriend werd aangenomen. Een echt probleem voor Mao, die werkeloos is en zonder de mogelijkheid om iets te verdienen, waardoor hij zijn familie niet kan onderhouden.

Advertisement
douyin/TikTok

douyin/TikTok

Dus, op zoek naar een manier om de situatie te veranderen, dacht Sheng aan het plaatsen van een video die hem zou kunnen helpen om dit probleem op te lossen en gelukkig gebeurde dat: zijn clip ging viraal, waardoor hij een soort beroemdheid werd. Zijn video werd zelfs gedeeld door een lokale Chinese nieuwszender, en daarop bood een werkgever met een openstaande functie hem een ​​baan aan, die Mao niet aarzelde om te accepteren.

Eindelijk kan de jonge man zorgen voor zijn gezin en vooral voor zijn vader, dat hem het meest zorgen baarde.

Als je naar zijn foto's kijkt, is het in feite onmogelijk om te denken dat hij 27 jaar oud is: iedereen die hem ontmoet zou nooit zeggen dat hij een volwassene kan zijn, maar de natuur is bijzonder genereus voor hem geweest. Nu het werkprobleem is opgelost, kan Mao eindelijk genieten van dit aangeboren geluk!

Advertisement