Ze nodigt haar moeder uit om haar zoon te ontmoeten, maar ze neemt hem mee en verdwijnt urenlang: “Ze moet uit mijn leven verdwijnen”

Janine image
door Janine

26 Oktober 2022

Ze nodigt haar moeder uit om haar zoon te ontmoeten, maar ze neemt hem mee en verdwijnt urenlang: “Ze moet uit mijn leven verdwijnen”
Advertisement

Relaties tussen moeder en dochter zijn niet altijd de beste, maar we proberen in ieder geval contact te houden, een draad die niet permanent een band verbreekt die tot de meest solide en sterkste ter wereld zou moeten behoren. Als er kinderen komen, is het moeilijk om te beslissen om de grootmoeder uit hun leven te sluiten en dit kan een kans betekenen, voor het welzijn van het hele gezin. Dit type figuur is immers belangrijk voor elk kind en behalve als het niet absoluut noodzakelijk is, proberen we haar niet uit te sluiten. Een vrouw vertelde echter op Reddit de episode die haar ertoe bracht haar moeder permanent van haar zoon te distantiëren.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw schreef in haar post dat ze 32 jaar was en met haar driejarige zoontje naar het land van herkomst van haar man was verhuisd, die 39 is. "Mijn moeder is 52 jaar oud en heeft altijd veel controle over mij uitgeoefend. Ze was tegen mijn verhuizing en nam mijn zwangerschap niet goed op, omdat ze er niet bij aanwezig had kunnen zijn. Ze zei dat ze zich verraden voelde door het feit dat ik haar de kans ontnam om de komst van haar eerste kleinzoon mee te maken."

Dus besloot de jonge moeder haar moeder uit te nodigen om haar aan haar kleinzoon voor te stellen. "Ik was niet echt enthousiast dat ze naar ons toe kwam, maar mijn man overtuigde me dat het goed zou zijn als onze zoon zou proberen een relatie met haar te krijgen." Ondanks de goede bedoelingen zorgde de komst van de moeder voor veel problemen, zoals de auteur van de post uitlegt. "Vanaf het moment dat ze aankwam, klaagde ze: ons huis is te klein, de tuin is verwaarloosd, enz. Ze klaagde dat mijn zoon niet goed Engels spreekt en daarom niet met haar kan communiceren. Ze klaagde dat mijn zoon haar niet wilde knuffelen, dat hij bij zijn grootmoeder van vaderskant wilde zijn."

Bovendien zou de grootmoeder boos op haar kleinzoon zijn geworden voor het morsen van een drankje, dus moest de jonge moeder ingrijpen, om de vrede te bewaren: "We namen een vriendelijke benadering aan, dus ik zei haar het niet te doen door uit te leggen waarom en ze antwoordde me dat ik geen idee heb hoe ik een kind moet opvoeden. Ik heb haar gezegd dat ze mijn methodes moet respecteren, anders kan ze weggaan. Ze bleef, maar de rest van de dag was ze boos."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Maar het ergste moment moest nog komen. "Die nacht wilde mijn zoon niet slapen en mijn man had er ook moeite mee”, vervolgde de vrouw. "Rond half acht 's ochtends ging ik wat dingen kopen bij de apotheek, terwijl mijn zoon en mijn man allebei op de bank sliepen. Ik was 20 minuten weg, maar toen ik terugkwam was de huurauto van mijn moeder weg, net als mijn zoon, terwijl mijn man nog sliep. Hij kon niet geloven dat ze niet meer thuis waren."

Op dat punt probeerde de vrouw haar moeder te bellen op haar mobiele telefoon, zeer bezorgd, maar zonder antwoord te krijgen. Slechts zes uur later kwamen oma en kleinzoon terug. "Ik zei tegen mijn moeder dat ze moest vertrekken en dat ik haar nooit meer wilde zien. Ze begon de familie te vertellen dat ik haar zonder reden had weggestuurd en dat ze geen hotel kon vinden. Voor iedereen heb ik het bij het verkeerde eind omdat ik haar beschuldigde van het zonder toestemming meenemen van mijn zoon, terwijl zij beweert dat ze hem een dagje mee uit heeft genomen als een goede liefhebbende oma. Ik zou graag juridische stappen ondernemen na wat ze heeft gedaan, ook al lijkt iedereen haar gedrag weg te wuiven."

Wat vind je van dit verhaal? Overdrijft de jonge moeder of heeft ze helemaal gelijk?

Advertisement