Hij start een bedrijf dat afgedankte producten van andere bedrijven verkoopt: hij verdient $1 miljoen in een jaar

Janine image
door Janine

23 Augustus 2022

Hij start een bedrijf dat afgedankte producten van andere bedrijven verkoopt: hij verdient $1 miljoen in een jaar
Advertisement

De wet van de markt is gebaseerd op schijn en de samenleving is voornamelijk gebaseerd op het uiterlijke imago. In feite moet elk product bepaalde visuele normen hebben om tentoongesteld te worden. Het risico bestaat dat een heerlijk smakend koekje niet verkocht kan worden omdat het te groot is of onvolkomenheden vertoont. Maar wat gebeurt er met deze onvolmaakt ogende producten, die een beslist goede smaak hebben? Helaas worden ze weggegooid.

James Eid, een 21-jarige man, heeft besloten om deze trend te keren. Hij komt uit een bakkersfamilie die al generaties lang betrokken zijn bij de bakkerij. Hierdoor kende de man al op jonge leeftijd het proces achter de productie van broodproducten. Daarom besloot hij Earth & Wheat op te richten, een bedrijf dat voedselverspilling tot een minimum beperkt.

via National World News

Advertisement

De jonge ondernemer heeft besloten om al die producten die door hun onvolkomenheden in de vuilnisbak zouden zijn beland, van de familiebedrijven te nemen en er dozen van te maken, om tegen concurrerende prijzen te verkopen. In deze dozen eindigden gebroken koekjes of gebakken producten met een "verkeerde" maat. Aanvankelijk was deze behandeling uitsluitend voorbehouden aan broodproducten, maar door het succes werd uitgebreid naar andere producten zoals groenten. Groenten en fruit met een bepaalde vorm of met kleine deukjes die niet verkocht konden worden, worden door Earth & Wheat gered.

De jongen wil graag specificeren dat het producten van topkwaliteit zijn, producten die je vanwege hun onaantrekkelijke uiterlijk niet kunt verkopen, maar dit is geen goede reden om ze weg te gooien. "Hun smaak - zo staat vermeld op de officiële website van het bedrijf - is als die van normaal voedsel, ze hebben gewoon geen perfecte vorm, maar ze zijn vers en lekker".

Advertisement

Zijn idee werd zeer gewaardeerd, zozeer zelfs dat Eid's bedrijf in korte tijd een enorm succes had en hem in slechts één jaar ongeveer een miljoen dollar opleverde. James is erin geslaagd een winstgevend bedrijf te starten dat het tegelijkertijd mogelijk maakt om uitstekende grondstoffen te gebruken, maar met "verkeerde" vormen.

Wat vind jj? Gebruik jij een systeem om te voorkomen dat je voedsel verspilt dat nog goed is?

Advertisement