Lerares gaat onder werktijd naar huis, directrice belt politie: “Je moet meteen terug komen”

Janine image
door Janine

15 Oktober 2022

Lerares gaat onder werktijd naar huis, directrice belt politie: “Je moet meteen terug komen”
Advertisement

We brengen het grootste deel van ons volwassen leven door op het werk en daarom zou het goed zijn als de omgeving vredig was en het werk voldoening gevend. Helaas is dit vaak niet het geval en tussen hatelijke collega's en veeleisende werkgevers kunnen werkdagen niet bepaald aangenaam zijn.

Wat gebeurt er als je je werk moet verlaten voor een dringende onvoorziene gebeurtenis? Als de werkgever niet de meest begripvolle is, kun je ook het risico lopen belangrijke consequenties te hebben. Maar in hoeverre mogen verantwoordelijken over bepaalde situaties beslissen? Dat is de vraag die deze Reddit-gebruiker zichzelf stelde toen ze haar verhaal vertelde.

via Newsweek

Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een kleuterjuf uit Tennessee vertelde over haar onaangename ervaring in een bericht op Reddit. De vrouw ging op een dag naar haar werk, maar 's ochtends begon ze zich moe te voelen. In overleg met de onderdirecteur besloot ze vroeg naar huis te gaan, om op de bank uit te rusten. Een uur later hoorde de vrouw een aanhoudend geklop op de deur: het was de directrice. "Ze schreeuwde dat ik weer aan het werk moest en ik had haar niet verteld dat ik wegging, dus zonder medische test moest ik terug komen”, schreef de lerares, eraan toevoegend dat ze haar aandringen negeerde en weigerde te openen.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een paar minuten later kreeg de vrouw zelfs een telefoontje van haar moeder, die door de verantwoordelijke was gecontacteerd omdat haar dochter afwezig was op haar werk. Toen de vrouw uiteindelijk de deur opendeed, trof ze de politie samen met haar baas aan voor een "welzijnscontrole". "Ik wist dat je daar was, je moet onmiddellijk terug, we hebben niemand doe jouw werk doet”, liet de rector weten. De vrouw, die op een slechte manier reageerde, is nooit meer aan het werk gegaan en heeft het incident gemeld. "Van wat mijn vrienden me vertelden, lieten ze haar na een onderzoek thuis", zegt de lerares. Voor één keer heeft het recht zijn beloop gehad.

De moeder van de vrouw was volgens haar dochter "verontrust door de situatie" en aarzelde niet om de voormalige directrice een lang bericht te schrijven om te klagen over haar onprofessionele houding.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Talloze opmerkingen van solidariteit van gebruikers, die zich verontwaardigd verklaarden over de oneerlijke behandeling van de vrouw. Er was echter geen gebrek aan sceptici, die het verhaal als fictie bestempelden.

De realiteit is alleen bekend bij de direct betrokkenen, maar we weten dat de verantwoordelijken soms iets te veel misbruik maken van hun machtspositie. Wat vind jij?

Advertisement