Ze kiest haar zus als bruidsmeisje en ontdekt dan de waarheid: “Ze accepteert niet dat ik met een vrouw trouw"

Janine image
door Janine

12 September 2022

Ze kiest haar zus als bruidsmeisje en ontdekt dan de waarheid: “Ze accepteert niet dat ik met een vrouw trouw"
Advertisement

Het huwelijk is een gebeurtenis die iedereen zorgen baart. Het tot in het kleinste detail voorbereiden is niet niks: het kiezen van de jurk, de bruidscadeautjes, het uitkiezen van het restaurant en het bepalen van het menu. Dit zijn allemaal elementen die zorgen opwekken, en om deze redenen is het altijd beter om je naasten en hun steun aan je zijde te hebben. Het kiezen van een bruidsmeisje is bijvoorbeeld een beslissing die niet lichtvaardig moet worden genomen. Dit meisje maakte daarentegen de verkeerde keuze, zozeer zelfs dat ze deze een paar dagen voor de bruiloft moest veranderen.

De bruid deelde haar verhaal op Reddit en vroeg of ze verkeerd had gehandeld. Ze zou gaan trouwen met een vrouw. Aanvankelijk waren haar dierbaren niet blij met het nieuws. Maar al snel begonnen ze de vriendin van het meisje leuk te vinden. “Veel van mijn familieleden waren uiteindelijk solidair, ze realiseerden zich dat ik niet zou veranderen, ik heb alleen de relatie met een paar ooms en tantes en neven en nichten moeten verbreken".

via Birminghammail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het meisje heeft twee zussen, van wie er één haar bruidsmeisje werd. Waarschijnlijk was de beslissing echter niet de juiste, gezien wat er daarna gebeurde. Een paar dagen voor de bruiloft koos de andere zus er namelijk voor om met de toekomstige bruid te gaan praten.

Het bruidsmeisje beweerde in een gesprek met vrienden van de universiteit dat ze een huwelijk tussen twee vrouwen niet accepteerde. Daarnaast benadrukte ze ook dat de nieuwe generaties deze situaties niet moeten accepteren: "Ik ben de enige in mijn familie die weet wat juist is".

De toekomstige bruid, die hierachter was gekomen, kon het hier niet bij laten en besloot onmiddellijk actie te ondernemen. De keuze was definitief en ze verscheurde de uitnodiging van het bruidsmeisje en wees deze rol toe aan haar andere zus.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het inmiddels voormalige bruidsmeisje heeft lange tijd betoogd dat de keuze overdreven was en dat wat er in die chat staat privé en uitsluitend haar zaak is. Haar moeder is ook van deze mening, die vindt dat ze haar op zijn minst voor de bruiloft zou kunnen uitnodigen. De vader en de andere zus daarentegen stellen dat dit de enige weg was die ze kon nemen.

Veel Reddit-gebruikers reageerden op het verhaal en steunden de bruid volledig, een van hen zei: "Ik zou hebben geantwoord: als dit is wat je van me denkt, heb ik geen ruimte voor jou in mijn leven."

Hoe zou jij in haar plaats hebben gehandeld?

Advertisement