“Ik zal dit kind niet opvoeden”: vrouw stuurt zwangere tienerdochter het huis uit

Janine image
door Janine

25 September 2022

“Ik zal dit kind niet opvoeden”: vrouw stuurt zwangere tienerdochter het huis uit
Advertisement

Ouders zouden alles voor hun kinderen doen: ze brengen ze op de wereld, voeden ze op en zorgen voor ze, soms tot ze volwassen zijn, terwijl ze onderhand zelfstandig zouden moeten zijn. Vaak vragen we ons af tot hoever de hulp van een ouder nuttig is voor zijn of haar kroost. Wat gebeurt er als een volwassen kind verkeerde keuzes blijft maken en zijn ouders dwingt zijn problemen op te lossen? De gemoederen lopen bij deze gelegenheden hoog op en er zijn er die hulp voor onbepaalde tijd steunen uit naam van verwantschap en degenen die, aan de andere kant, de voorkeur geven aan een benadering die de neiging heeft om de kinderen sterker en onafhankelijker te maken.

En wanneer het daarentegen de kinderen zelf zijn die ouders worden? Laten we het verhaal van deze vrouw ontdekken en de redenen die haar tot een nogal impopulaire keuze hebben geleid.

via Fastnews52

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een Reddit-gebruiker, die zichzelf notinmyhouse123 noemt, deelde haar verhaal en de redenen die haar ertoe brachten haar tienerdochter een ultimatum te geven. Het meisje is 17 jaar oud en is de jongste van een aantal broers en zussen, geboren toen haar ouders al wat ouder waren. Het meisje raakte zwanger, ondanks dat ze geen stabiele relatie had met de vader van haar zoon, die niets van het kind wil weten.

Tegen alle adviezen van de volwassenen die ze als referentiepunt had in, koos de minderjarige ervoor om de zwangerschap voort te zetten en het kind groot te brengen, dus voelde de moeder zich genoodzaakt om met een heel krachtig gebaar de dingen duidelijk te maken.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De vrouw vroeg haar dochter hoe ze voor de baby zou zorgen na zijn geboorte. "Het gesprek was min of meer van deze strekking”, schrijft de vrouw. “Zij: ik zal een baan vinden. Ik: wie past er op het kind terwijl je aan het werk bent? Zij: ik dacht dat jij en papa dat konden doen. Ik: absoluut niet, ik ga niet nog een kind opvoeden."

De ouders, die nu bijna met pensioen zijn, voelen de behoefte om de komende jaren sereen te leven en hebben geen zin om hun kleinzoon op te voeden, wat volgens hen zou gebeuren als het meisje op hen zou vertrouwen. De vrouw deelde aan haar dochter mee dat ze tot de geboorte van de baby de tijd zal hebben om een ​​huis en een manier te vinden om voor beide te zorgen, ondanks het feit dat haar man, die altijd wat toegeeflijker is geweest met zijn kinderen, tegen deze drastische maatregel is.

Het bericht eindigt met twijfel: "Ik wil gewoon weten of ik hierin ongelijk heb", wat een echt debat tussen de reacties veroorzaakte. Ongetwijfeld een drastische en misschien een beetje egoïstische keuze, maar is het niet juist dat ze van haar pensioen wil gaan genieten? 

Advertisement