Een vader wist meer dan €850 op de rekening te besparen door het verbruik van huishoudelijke apparaten te monitoren

Janine image
door Janine

11 September 2022

Een vader wist meer dan €850 op de rekening te besparen door het verbruik van huishoudelijke apparaten te monitoren
Advertisement

De maandelijkse rekeningen het hoofd bieden kan voor veel gezinnen een probleem zijn. Om deze reden proberen veel mensen manieren te vinden waarmee ze minder kunnen betalen. De enige echte oplossing is om apparaten met mate te gebruiken, of er in ieder geval bewust mee om te gaan. Mark Thompson, een Engelse vader, slaagt erin om te besparen en fors te snijden in de uitgaven.

De man woont in Norwich, met zijn vrouw Heather en dochters Hannah (26) en Sally (22). Hij en zijn vrouw zijn gepensioneerd, en wanneer de rekeningen aan het einde van de maand arriveren, heeft dit veel invloed op hun salaris. Daarom was het noodzakelijk om een ​​manier te vinden om minder te betalen.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De man werkte in de energiesector en kent de dynamiek van het verbruik heel goed. Om deze reden besloot hij op een dag de hoeveelheid energie die zijn apparaten verbruiken te controleren en te regelen: van de koelkast tot de wasmachine, en niet te vergeten de vaatwasser. Hoewel het erg ingewikkeld lijkt om deze gebruiken te verminderen, heeft Mark de oplossing gevonden: de slimme stekker. Dit werkt in wezen als een tweede stekker. Nadat de stekker in het stopcontact is gestoken, moet het apparaat worden aangesloten en kan het de kosten berekenen wanneer het actief is.

"Op deze manier - legt de man uit - begreep ik hoeveel de apparaten die ik in huis heb verbruiken, en kan ik de prijs van de rekening onder controle houden". Zijn duurste apparaat was een heel oude vriezer, die hem zo'n 290 euro per jaar kostte. Nadat hij zich hiervan bewust werd, wilde hij er vanaf komen, aangezien hij het niet eens gebruikte. Een andere voorzorgsmaatregel waarmee hij op energiekosten kan besparen, is door op elk apparaat een post-it te plaatsen waarop het verbruik wordt aangegeven en hoe het spaarzaam moet worden gebruikt. "Ik heb een briefje op mijn waterkoker geplakt om de hoeveelheid water aan te geven die nodig is voor twee kopjes thee en om te voorkomen dat ik hem te vol doe en energie verspil."

Advertisement
Maksym Kozlenko/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Maksym Kozlenko/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Mark deed een berekening en schatte in dat opletten en apparaten uitzetten wanneer ze niet aangezet hoeven te worden en het loskoppelen van de apparaten die het meeste verbruiken, veel kan schelen. In zijn geval tot 850 euro. Een echt hoog bedrag waarmee je je rekening kunt verlagen.

Uitstekende trucs om flink te besparen op de energiekosten. Welke methoden gebruik jij om minder te consumeren?

Advertisement