Zijn moeder herinnert hem er niet aan dat hij zich moet wassen en hij stopt ermee: "Waarom heb je me niet verteld dat ik stonk?"

Janine image
door Janine

25 September 2022

Zijn moeder herinnert hem er niet aan dat hij zich moet wassen en hij stopt ermee: "Waarom heb je me niet verteld dat ik stonk?"
Advertisement

De relatie tussen ouders en kinderen is zeer complex, gebaseerd op delicate evenwichten. Wanneer een moeder of vader een beslissing neemt, weet je nooit of het de juiste is, vooral als het dient om hen iets te leren. Een van de belangrijkste problemen bij het hebben van een tienerzoon is persoonlijke hygiëne. Dit aspect is fundamenteel, omdat het erg belangrijk is voor interpersoonlijke relaties en om een ​​goede eerste indruk te kunnen maken.

Met betrekking tot deze kwestie wilde een moeder op Reddit vertellen over haar relatie met haar zoon, met de vraag of de houding die ze aannam correct was of dat ze anders moest handelen om hetzelfde resultaat te bereiken.

via Showerproblems25/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Deze moeder heeft een 15-jarige zoon, en hoewel het een beleefde jongen is, is hij erg snel afgeleid en speelt hij graag videogames, zo veel dat hij vaak al het andere vergeet: van huiswerk tot het verzorgen van de eigen hygiëne. Om deze reden moet de vrouw hem aan alles herinneren, zelfs om te douchen. En als hij dat al deed, gebeurde het altijd 's nachts: "Ik moet echter heel vroeg opstaan ​​om naar mijn werk te gaan en mijn kamer grenst aan de badkamer, ik werd er altijd wakker van. Dit alles bracht me ertoe om naar een oplossing te zoeken, en ik heb ervoor gekozen om hem er niet meer aan te herinneren. Hij zou zelf beslissen wanneer hij zich zou douchen. Helaas leidde dit ertoe dat hij meerdere dagen niet douchte. Maar op de vijfde dag veranderde alles."

De vrouw ging hem ophalen van school en hij leek erg boos toen ze hem vroeg wat er was gebeurd. Hij wendde zich abrupt tot zijn moeder en vroeg haar schreeuwend waarom ze hem er niet aan had herinnerd te gaan douchen. Die dag, in de klas, wees het meisje op wie hij verliefd is hem erop dat hij niet erg lekker rook en bood hem haar deodorant aan. Om deze reden rende hij, zodra hij thuiskwam, onmiddellijk naar de badkamer om zich te wassen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De moeder vroeg zich af of haar methode om hem deze les te leren de juiste was. Reddit-gebruikers hebben hun zegje gedaan en geloven dat het op 15-jarige leeftijd belangrijk is dat je begrijpt dat je je dagelijks moet wassen. Een ander merkte op met het argument "dat het niet fundamenteel is hoe vaak een moeder haar kind eraan herinnert om te douchen, de enige manier waarop ze het leren is wanneer het meisje op wie ze verliefd zijn het ze vertelt."

Wat denk jij, heeft de vrouw het goed gedaan of zou jij andere methodes hebben gebruikt?

Advertisement