x
Ze is zwanger van een tweeling, maar…
Moeder kookt honderden maaltijden van tevoren voor het gezin: Fotograaf reist de wereld rond om verlaten kastelen te portretteren: 16 van zijn meest tot de verbeelding sprekende afbeeldingen

Ze is zwanger van een tweeling, maar ontdekt dat ze verschillende vaders hebben: “Ik had niet gedacht dat het mogelijk was”

21 September 2022 • Door Janine
2.699
Advertisement

Het lot is raadselachtig, je weet nooit hoe het kan handelen. Vaak laat het ongewone gebeurtenissen plaatsvinden, zozeer zelfs dat ze wonderen worden genoemd, andere keren haalt het grappen met ons uit. In feite zijn we getuige van situaties die de statistiek en wiskunde bijna onmogelijk achten, en toch gebeuren ze. Wanneer dit gebeurt, kan men alleen maar verbaasd zijn. Op elk gebied, van wetenschap tot geneeskunde, is er een variabele die het onwaarschijnlijke mogelijk maakt. Dit is vooral het geval als het gaat om menselijke aangelegenheden.

Dit is wat er gebeurde met een jonge Braziliaanse vrouw die ontdekte dat ze zwanger was van een tweeling, maar met verschillende vaders. Hoewel het een onwaarschijnlijke gebeurtenis is, kan het voorkomen. Laten we eens kijken wat haar overkwam.


De vrouw in kwestie is 19 jaar en zwanger van een tweeling, maar helaas hebben ze elk een andere vader. Haar verhaal is zo bijzonder dat het surrealistisch lijkt, zelfs onmogelijk. Dergelijke gebeurtenissen kunnen echter plaatsvinden, zelfs als ze zeer zeldzaam zijn, de kans dat haar zoiets zou kunnen overkomen was minimaal (naar schatting één op een miljoen, de vrouw is het twintigste bekende geval van dit type conceptie).

De jonge vrouw werd zwanger, maar ze wist niet zeker of de man met wie ze een relatie had de vader was. Om alle twijfel weg te nemen, besloot ze enkele tests te doen. Eerst ontdekte ze dat ze een tweeling verwachtte, toen hoorde ze dat de man de vader was, maar slechts van een van de twee kinderen. Nieuws dat je kan verrassen, zeker als je niet weet dat zoiets echt kan gebeuren.

Toen ze dit allemaal ontdekte, probeerde de vrouw samen met de artsen de situatie te reconstrueren. Op het moment van de conceptie had ze een relatie met twee verschillende partners, ze dacht niet dat er zoiets bijzonders kon gebeuren, ze was dan ook verbijsterd. "Ik wist niet dat zoiets mogelijk was en de tweeling lijkt erg op elkaar." De kinderen zijn dan ook op dezelfde dag geboren en delen een deel van het genetische materiaal, namelijk het moederlijke, terwijl het vaderlijke verschillend is.

Hoewel de tweeling twee vaders heeft, stapte er maar één naar voren en koos ervoor om voor het hele gezin te zorgen, waarbij hij beide kinderen als de zijne erkende. Hoe zou jij in zo'n situatie hebben gereageerd?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt