Manager zorgt voor de dochter van een van zijn medewerkers om haar te laten werken: “ze brengt vreugde op kantoor"

Janine image
door Janine

14 Oktober 2022

Manager zorgt voor de dochter van een van zijn medewerkers om haar te laten werken: “ze brengt vreugde op kantoor"
Advertisement

In de gewone verbeelding wordt het hoofd van een bedrijf altijd gezien als de koude en afstandelijke manager, wiens enige doel is om het bedrijf vooruit te helpen en het inkomen steeds meer te verhogen. Er zijn echter ook directeuren die helemaal niet aan deze omschrijving voldoen en vooral denken aan het welzijn van hun medewerkers, want een ontspannen werkomgeving leidt tot betere resultaten.

Deze manager komt overeen met de laatst beschreven typologie, omdat hij zich persoonlijk heeft ingezet zodat zijn medewerker kon blijven werken en tegelijkertijd voor haar dochter kon zorgen.

via Paudal

De medewerkster heet Rosita en ze werkt al enkele jaren bij de drukkerij BigPrint van Luis Ricardo Ruiz. De vrouw heeft een dochter, en voor een alleenstaande moeder is het erg moeilijk om haar baan te combineren en voor haar dochtertje te zorgen. Om deze reden belde ze op een dag haar baas en legde de situatie uit, waarbij ze stelde dat ze haar baan had moeten opzeggen om fulltime bij haar kleine meisje te kunnen zijn.

Veel bedrijven staan ​​hun werknemers niet toe om hun kinderen mee te nemen naar het werk, maar Luis Ricardo is niet van deze mening. Nadat hij naar Rosita's woorden had geluisterd, dacht hij er geen seconde over na en stelde een oplossing voor: de volgende dag zou ze, evenals elke ochtend, naar het bedrijf komen, maar in tegenstelling tot de voorgaande dagen zou ze ook haar dochter meebrengen, want hij zou voor haar zorgen. Dezelfde baas wees erop dat "het kleine meisje met haar glimlach vreugde op kantoor brengt".

Advertisement

Op deze manier kon de vrouw haar baan behouden, en daarmee ook haar salaris, maar bovendien kon ze daardoor voortdurend voor haar dochter blijven zorgen. Het verhaal werd door Luis Ricardo zelf gedeeld op zijn sociale profielen, waarin hij ook foto's van het kleine meisje publiceerde. Zijn doel was, zoals hij zelf uitlegde, niet om reclame voor zichzelf te maken, maar om andere mensen te overtuigen zijn voorbeeld te volgen.

De taak van een vader en een moeder is om voor hun kinderen te zorgen, maar vaak is het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden, daarom is het noodzakelijk dat iemand hen helpt, zoals deze directeur.

Wat vind jij ervan?

Advertisement