De 15-jarige zoon verwacht een kind van zijn vriendin: "je gaat werken, ik ga niet voor jullie zorgen"

Janine image
door Janine

21 Oktober 2022

De 15-jarige zoon verwacht een kind van zijn vriendin: "je gaat werken, ik ga niet voor jullie zorgen"
Advertisement

De rol van een ouder is zeer complex, maar brengt vooral enorme verantwoordelijkheden met zich mee. Bij het nemen van een beslissing moet je altijd overwegen wat de gevolgen kunnen zijn, dus je moet weten hoe je moet handelen. Als een vader en een moeder naar een keuze neigen, doen ze dat niet alleen om ervoor te zorgen dat het kind er iets van leert, maar vooral om het een adequate opvoeding te geven.

Wat als een te strenge beslissing kan worden beschouwd, kan vaak het zeer specifieke doel hebben om de betrokkene zijn verantwoordelijkheid te laten nemen. Net zoals deze vader overkwam die, ten koste van overdreven streng te lijken, zijn zoon wilde leren verstandig te handelen. Laten we eens kijken wat hij deed.

via marisayruben/TikTok

Advertisement
marisayruben/Reddit

marisayruben/Reddit

Het leven bestaat gewoonlijk uit fasen, van kind zijn tot tiener en uiteindelijk tot volwassene. In het verhaal in kwestie moest deze jongen echter snel volwassen worden. De hoofdpersoon van het verhaal is een 15-jarige tiener die op het punt staat een kind te krijgen van zijn 14-jarige vriendin. Een situatie waar niet gemakkelijk mee om te gaan is, vooral voor een ouder, elke beslissing wordt genomen met het risico verkeerd te zijn.

In een video gepubliceerd op Tik Tok kun je deze fronsende jongen zien praten met zijn vader die hem verwijten maakt: "Je moeder en ik hebben je altijd vertrouwd, we hebben met je gepraat en kijk wat de resultaten zijn. We doen alles wat we kunnen om het je aan niets te laten ontbreken, we werken de hele dag om je een toekomst te garanderen en je betaalt ons zo terug?".

Advertisement
marisayruben/Reddit

marisayruben/Reddit

In de clip heeft de jongen ontzettend veel spijt, maar er is geen weg meer terug. Zijn vader wil dat hij snel volwassen wordt en al zijn verantwoordelijkheden op zich neemt. "Vanaf nu kom je bij mij werken op de bouwplaats, ik zal niet voor je gezin zorgen, maar jij moet voor je vriendin en je zoon zorgen".

De reacties van gebruikers waren talrijk, er zijn er die de kant van de vader kiezen en die van de zoon. Velen beweren echter dat dit een te harde reactie was, voor wat een jeugdige fout was.

Denk je dat de woorden van de vader overdreven hard waren, of was het de enige manier om hem deze belangrijke les te leren?

Advertisement