Neushaar extensions: de bizarre en controversiële mode ontstaan op sociale media

Janine image
door Janine

07 November 2022

Neushaar extensions: de bizarre en controversiële mode ontstaan op sociale media
Advertisement

In de afgelopen jaren zijn we steeds vaker nieuwe stijltrends tegengekomen die op sociale media zijn gelanceerd, die in de meeste gevallen van zeer korte duur zijn en vooral worden herinnerd vanwege hun grote extravagantie. Onder deze mode is er ook degene die een paar jaar geleden door een jong meisje op Instagram werd gelanceerd, die een tijdlang groot succes had bij meisjes over de hele wereld. De eigenaardigheid van deze mode is om een ​​deel van ons lichaam te benadrukken dat we gewoonlijk proberen te verbergen of te elimineren: ongewenst haar.

Er zijn veel vrouwen die in de afgelopen decennia hebben besloten om de relatie met hun lichaam op de meest natuurlijke manier te ervaren, door te stoppen met ontharen. Maar heb je ooit nagedacht over het haar in je neusgaten? Waarschijnlijk alleen als ze te lang en zichtbaar zijn. Deze mode daarentegen verstoort gewoonten volledig en verbetert ze.

via Mirror

Advertisement
@gummerandcheyenne/TikTok

@gummerandcheyenne/TikTok

Het was 2017 toen de jonge Gretchen_chen op Instagram de foto plaatste die de zoveelste hype lanceerde betreft schoonheid en verzorging van iemands uiterlijk, de mode van neushaar extensions. Deze trend verdeelde het web onmiddellijk tussen fanatieke supporters en weerzinwekkende tegenstanders. In de daaropvolgende maanden werden de sociale netwerken overspoeld door de hashtag #nosehairextensions, waarmee de meisjes zichzelf lieten zien met een plukje donker haar dat uit hun neusgaten kwam.

Maar hoe worden neus extensions gemaakt? Het lijkt vreemd, maar het is veel gemakkelijker dan het lijkt. In feite is het voldoende om valse wimpers te kopen en ze in het neusgat te lijmen nadat ze in een cirkelvorm zijn gebogen. Veel praktischer en sneller, vooral minder pijnlijk, dan proberen ze te verwijderen met was en een pincet.

Advertisement
@bosslady2youall/TikTok

@bosslady2youall/TikTok

Jaren van vermoeiende sessies bij de schoonheidsspecialiste om ongewenste haren te verwijderen die in de vuilnisbak zijn gegooid, zou je kunnen zeggen. Dit van de haren in de neusgaten is niets meer dan de laatste mode om te pronken met het haar op verschillende delen van je lichaam. Gelukkig lijkt deze trend van korte duur. In feite leek het erop dat dit extravagante en out-of-the-box idee veel navolging had kunnen hebben en in het begin waren er tal van voorstellen van mensen om de extensions uit te breiden door ook die voor baarden en snorren voor te stellen, maar in de loop van de tijd is de hashtag #nosehairextensions steeds minder populair geworden, ondanks het grote enthousiasme waarmee deze eerste foto werd ontvangen.

Wat wordt de volgende extravagante en razendsnelle stijltrend?

Advertisement