"Mijn moeder wil nooit op mijn zoon passen: ik besloot het haar betaald te zetten”

Janine

13 November 2022

Advertisement

Als je ouder wordt, is het managen van een kind nooit gemakkelijk, omdat je met iets nieuws te maken krijgt. Juist om deze reden is het altijd handig om advies en hulp te krijgen van degenen die deze situatie al hebben meegemaakt. Gewoonlijk zijn degenen die de nieuwe ouders een handje helpen de grootouders van de kleine, en heel vaak passen ze op het kleinkind zowel omdat ze gedreven worden door liefde als om de nieuwe moeder en de nieuwe vader even op adem te laten komen.

Deze vrouw bevindt zich echter in de tegenovergestelde situatie, omdat haar moeder haar blijkbaar niet wil helpen. Elke keer als ze haar vraagt ​​op haar kleinzoon op te passen, verzint ze een excuus. Om deze reden wilde ze over haar situatie vertellen via een bericht op Reddit. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via almost30xoxo/Reddit

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

De hoofdpersoon van het verhaal is een 32-jarige vrouw, getrouwd en met een 8 maanden oude zoon, Jack. Jarenlang hoopte ze op een baby, maar pas na verschillende pogingen slaagde ze erin om moeder te worden. Nu kan ze echter niet altijd voor de baby zorgen, vanwege haar werk. Zowel zij als haar man hebben zeer veeleisende banen en moeten vaak een oppas inhuren. In sommige gevallen vroeg ze haar moeder om hulp, maar ze wilde haar nooit helpen.

"Mijn moeder woont op 1 uur rijden van mij en heeft nooit aangeboden om me te helpen. We hebben altijd een vrij goede relatie gehad. Nu brengt ze haar dagen door met yoga en afspreken met vrienden. Ze zorgt heel weinig voor haar kleinkind, het is genoeg voor haar om hem af en toe te zien. Een paar keer heb ik haar gevraagd om op te passen of een boodschap voor me te doen, maar ze weigerde altijd. Tot ik er niet meer tegen kon."

Op een dag werden de vrouw en haar man uitgenodigd voor de bruiloft van vrienden, die echter zou hebben plaatsgevonden in een andere staat die met het vliegtuig in twee uur tijd te bereiken was. Omdat het geen geschikte plek voor kinderen was, kon het paar de kleine Jack niet meenemen. Ze moesten hem dus bij de oppas achterlaten. Alles leek in kannen en kruiken, ware het niet dat de babysitter op het laatste moment niet kon komen. Nu was de enige oplossing echter om de grootmoeder van moederskant te vragen om op haar kleinzoon te passen.

Pexels - Not the actual photo

"Ik legde de situatie aan mijn moeder uit en vroeg haar om 24 uur op Jack te passen, ik bood aan om haar mee te nemen, om een ​​hotelkamer voor haar te regelen, en ze had maar maar 5 uur voor hem hoeven te zorgen. Natuurlijk wilde ze dat niet, omdat ze yogales heeft die ze niet wil missen.”

Deze houding bracht de vrouw ertoe in actie te komen: "als je nu niet voor je kleinkind zorgt, zie je hem nooit meer".

Wat vind je hiervan?

Advertisement