"Ik heb 6 weken in een restaurant gewerkt en kreeg maar een cent betaald"

Janine image
door Janine

04 December 2022

"Ik heb 6 weken in een restaurant gewerkt en kreeg maar een cent betaald"
Advertisement

Als iemand werkt, doet hij er meestal zijn uiterste best voor. Hij wil dat zijn werk onberispelijk is, vrij van kritiek, maar bovenal wil hij betaald krijgen wat hij verdient. Van de verschillende banen is een van de meest complexe in deze zin natuurlijk die van de ober, die uren heen en weer loopt tussen de eetzaal en de keuken, in een poging om alle klanten tevreden te stellen.

Jammer echter dat ze na vele tafels te hebben bediend een zeer laag loon krijgen. Dit meisje heeft besloten te klagen over deze situatie en heeft haar salaris op sociale media getoond.

via lvndsmac/TikTok

Advertisement
lvndsmac/TikTok

lvndsmac/TikTok

De hoofdpersoon van het verhaal heet Liny en ze is een 25-jarige vrouw, bekend op sociale netwerken onder het pseudoniem lvndsmac. Op haar Tik Tok-pagina wilde ze haar laatste loonstrookje delen, waarmee ze liet zien hoeveel ze van haar baas had gekregen voor zes weken werken. In totaal verdiende ze slechts een cent. Dit salaris is opgebouwd na aftrek van belastingen.

Het federale minimumloon voor werknemers die fooien ontvangen in de Verenigde Staten is $2,13 per uur (hetzelfde bedrag in euro's). In Tennessee worden federale en sociale verzekeringsbelastingen echter rechtstreeks van het salaris afgetrokken. Op deze manier werden de verdiensten van Liny aanzienlijk verminderd, totdat deze bijna nihil werd.

Het is niet bekend hoeveel uur ze in die zes weken heeft gewerkt, maar vooral hoeveel fooien ze heeft gekregen. In het onderschrift van het filmpje waarin ze haar salaris laat zien, nodigt ze haar volgers uit om de obers een extraatje te geven, waarmee ze suggereert dat het moeilijk is om van alleen het salaris rond te komen.

Advertisement
lvndsmac/TikTok

lvndsmac/TikTok

Veel gebruikers hebben de kant van het meisje gekozen, met het argument dat hoewel ze fooien geven, het ook de taak van werkgevers is om een ​​passend salaris te garanderen. "Als iemand je bestelling opneemt en je eten brengt, verlenen ze een service, als ze dat optimaal doen, waarom geen fooi geven” of, nogmaals, "als je de ober niets extra’s kunt geven, ga dan naar McDonald's". Anderen waren echter tegen Liny's verzoek: "Ik heb mijn rekeningen te betalen, ik kan het me niet veroorloven om ook de jouwe te betalen" of, nogmaals, “heb kritiek op de bedrijven waarvoor je werkt, niet op de consumenten".

Wat vind je van dit verhaal? Deed ze er goed aan om op deze manier te laten zien wat haar situatie was?

Advertisement