"Ik ben weggegaan omdat mijn moeder de dochter van de buren verkiest boven mij: deed ik er verkeerd aan?”

Janine image
door Janine

12 December 2022

"Ik ben weggegaan omdat mijn moeder de dochter van de buren verkiest boven mij: deed ik er verkeerd aan?”
Advertisement

Ze zeggen weleens dat familie degene is die je kiest en niet noodzakelijkerwijs degene die bij de geboorte is gesticht en vaak als we volwassen zijn, vooral wanneer werkverplichtingen ons weghalen van onze geboorteplaats, vervangen onze beste vrienden naaste familieleden en worden ze onze nieuwe, echte familie. Daarom is het belangrijkste niet de verwantschap, maar de nabijheid op gelukkige momenten en de steun die ze ons bieden als we het moeilijk hebben.

Maar wat gebeurt er als we ons realiseren dat een familielid de voorkeur geeft aan vreemden boven ons? Dat zouden we ongetwijfeld niet leuk vinden, maar we weten niet altijd hoe we in deze situaties moeten handelen. Het verhaal van een Reddit-gebruiker biedt een interessant standpunt.

via Reddit

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een Reddit-gebruiker deelde zijn verhaal op het sociale netwerk en kreeg veel aandacht en talloze reacties. De auteur van het bericht zegt dat zijn moeder altijd dochters had gewild, maar twee zonen en zes kleinkinderen heeft grootgebracht. Om deze reden sloot ze meteen vriendschap toen een alleenstaande moeder met een dochtertje naast hen kwam wonen. "Door de jaren heen is ze een pleegmoeder en grootmoeder geworden voor deze vrouw en haar dochter", vervolgt hij. "Ze was bij hen toen de vrouw trouwde en nog twee dochters kreeg; ze heeft een hechte band met de hele familie, maar vooral met haar oudste dochter". De vrouw heeft de jonge vrouw door de jaren heen vertroeteld en verwend alsof ze haar eigen dochter was, de cultuur van haar afkomst en haar recepten met haar gedeeld, de privé-universiteit voor haar betaald en haar een reis naar Europa geschonken.

De situatie werd echter onhoudbaar toen de man met zijn kinderen een lange rit moest maken om zijn moeder te bezoeken en haar wat tijd met haar kleinkinderen te laten doorbrengen.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Op een avond vroeg de moeder haar zoon namelijk om de auto van de oprit te halen, want de buurvrouw zou zo komen eten en dat was haar parkeerplaats. De man probeerde te protesteren: zijn auto stond al geparkeerd, de buurvrouw had die van haar een keer op straat kunnen laten staan. Zijn moeder was echter onvermurwbaar. En dus laadde de man zijn kinderen en al zijn spullen in en vertrok om terug naar huis te gaan. "Mijn moeder belt me ​​sinds gisteravond met het verzoek om terug te komen en zei dat ik overdreven reageerde op haar verzoek. Ik weigerde, maar ik begin me af te vragen of ik te hard was om te vertrekken toen ze me vroeg om gewoon de auto te verplaatsen”, concludeert de man die nu twijfelt.

Gebruikers van sociale media staan aan de kant van de man, aangezien de moeder lijkt te zijn vergeten wie haar zoon werkelijk is, hoewel sommigen hebben geprobeerd na te denken over de situatie. In feite is de jonge buurvrouw altijd bij zijn moeder en helpt haar bijna elke dag, dus het is normaal dat de vrouw aan haar gehecht is geraakt als aan een dochter. En jij, hoe zou jij reageren als je moeder de voorkeur geeft aan een vreemde boven haar eigen kinderen?

Advertisement