"Ik nodig mijn familie uit voor kerst, maar ik laat iedereen voor de boodschappen en elektriciteit betalen”

Janine image
door Janine

11 December 2022

"Ik nodig mijn familie uit voor kerst, maar ik laat iedereen voor de boodschappen en elektriciteit betalen”
Advertisement

Elke familie heeft zijn eigen tradities, ze kunnen extravagant zijn of misschien heel traditioneel, maar het is absoluut noodzakelijk om de feestdagen gezamenlijk door te brengen. Hoewel het gebruikelijk is om kerstdiners en -lunches onder familieleden door te brengen, herhaalt zich elk jaar steeds dezelfde dynamiek. We ontmoeten elkaar bij een van de familieleden thuis, die gedwongen wordt om boodschappen te doen, de tafel te dekken en voor iedereen te koken.

Alles zelf regelen is niet alleen vermoeiend maar ook erg duur, daarom koos deze vrouw ervoor om al haar gasten de maaltijd in rekening te brengen. Laten we eens kijken wat ze deed.

via New York Post

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De hoofdpersoon van het verhaal is Caroline Duddridge, een 63-jarige gepensioneerde vrouw die al jaren haar gasten het kerstdiner in rekening brengt. Het is een traditie geworden. "In de laatste dagen van november - legt de vrouw uit - bekijk ik mijn bankrekening en kijk wie de betaling heeft gedaan en wie niet. Daarna bel ik degenen die nog niet hebben betaald en herinner ik hen aan de deadline van 1 december. Ondanks vele excuses of verzoeken om uitstel, komt uiteindelijk al het geld binnen".

Advertisement

Caroline is onverzettelijk, ze staat geen late betalingen toe, maar ze wil vooral dat haar kleinkinderen ook betalen. Hoewel het een twijfelachtige keuze is, is dit de enige manier waarop ze een kerstdiner voor 12 personen kan organiseren, want haar pensioen is slechts 1000 pond per maand. Voordat ze boodschappen gaat doen voor de feestdagen, zoekt ze naar de beste aanbiedingen om vervolgens het perfecte menu samen te stellen. Haar twee zoons betalen £15, haar drie dochters £10, haar vier kleinkinderen van ouder dan vijf jaar £5, en de jongsten £2,50.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Ik weet dat veel mensen kritiek op me zullen hebben - legt de vrouw uit - maar dat deert me niet. Het is niet alleen een kwestie van geld, op deze manier kunnen de kosten van het diner gelijkelijk worden verdeeld over alle aanwezigen. Van één persoon verwachten dat hij de hele maaltijd betaalt, klaarmaakt, opruimt, de verwarming laat draaien, is te veel. Het bedrag dat ik reken voor het avondeten is inclusief stroom. Ik denk dat dit de enige weg is om te volgen.”

Caroline verwachtte verschillende kritieken, maar deze bekentenis van haar heeft niets anders gedaan dan onthullen dat er veel mensen zijn die de kosten van kerstmaaltijden delen.

Doen jij en je familie hetzelfde of organiseren jullie het anders?

Advertisement