Op 28-jarige leeftijd zegt ze haar baan als lerares op om huisvrouw te worden

Janine image
door Janine

20 December 2022

Op 28-jarige leeftijd zegt ze haar baan als lerares op om huisvrouw te worden
Advertisement

Sinds kort vestigt een nieuw fenomeen zich steeds meer op sociale netwerken waarbij jonge vrouwen betrokken zijn die besluiten zich volledig te wijden aan de zorg voor het huis en hun partner. Ze noemen zichzelf de "huisvrouwenvriendinnen" en elke dag trekken ze een enorm publiek dat verdeeld is tussen mensen die dezelfde levensstijl nastreven als zij en anderen die dat niet waarderen.

Hoewel het beeld van de vrouw of huisvrouw altijd algemeen aanvaard is, besluiten deze vrouwen zich in feite volledig aan het huishouden te wijden ondanks het feit dat ze geen solide huwelijk of kinderen hebben, met alle mogelijke problemen van dien. Laten we samen het verhaal van een jonge lerares ontdekken.

via Mirror

Advertisement
@sumerica/TikTok

@sumerica/TikTok

Summer Hawkins verliet op 28-jarige leeftijd haar baan als lerares in het basisonderwijs in Londen om honderden kilometers verder te verhuizen en samen te gaan wonen met haar vriend Chris Biggs, 27 jaar. De jonge vrouw vertelt op sociale media over haar ervaring als huisvrouw. De twee jonge mensen leerden elkaar op sociale media kennen en ontmoetten elkaar voor het eerst in een discotheek. Vijf maanden na hun relatie stelde Biggs voor om met hem naar Glasgow te verhuizen, met de belofte dat hij voor haar zou zorgen.

"Ik denk dat elke vrouw blij zou zijn met dit aanbod", zegt de jonge vrouw, eraan toevoegend dat haar keuze aanvankelijk op wantrouwen van haar familie stuitte. Haar moeder, als werkende vrouw, wees aanvankelijk ook op haar gelijkenis met een huisvrouw uit de jaren ’50. Maar Summer staat achter haar beslissing en bekent nu dat iedereen blij voor haar is omdat ze haar gelukkig zien. "Vrouwen hebben hard gewerkt om te mogen stemmen, te werken en een keuze te hebben. Dit is mijn keuze en ik hou van mijn leven", besluit de jonge vrouw.

Advertisement
@sumerica/TikTok

@sumerica/TikTok

Hoewel het waar is dat iedereen het recht moet hebben om het leven te kiezen dat ze willen, waarschuwen experts voor dit soort relaties, wat een niet helemaal gelukkige keuze zou kunnen blijken te zijn. "Op het eerste gezicht ziet het eruit als een gelukzaligheid", zegt relatie-expert Anna Williamson. “Maar het is een potentiële voedingsbodem voor machtsstrijd. Er is niets mis mee als er maar één partner werkt, maar er moet altijd duidelijkheid, respect en onafhankelijkheid zijn voor beiden". De expert stelt namelijk dat het erg belangrijk is dat beide partners een gedefinieerde en onderscheiden rol behouden, om mogelijke negatieve evoluties van de relatie als gevolg van de onevenwichtigheid ten gunste van een van de twee te vermijden. "Het gebrek aan financiële onafhankelijkheid kan het voor de vrouw erg moeilijk maken om de relatie te beëindigen als deze niet meer werkt", concludeert de deskundige.

Iedereen moet dus zijn eigen keuzes maken, maar wel met de nodige voorzichtigheid. Vind je ook niet?

Advertisement