Ze laat haar ogen kleuren met een permanente tatoeage: “Ik word blind”

Janine image
door Janine

03 Januari 2023

Ze laat haar ogen kleuren met een permanente tatoeage: “Ik word blind”
Advertisement

Veel mensen besluiten hun uiterlijk iets of drastischer en resoluter te veranderen: tatoeages, piercings, extensions, gezichts- en lichaamsbehandelingen tot cosmetische chirurgie. Soms bestaat echter het risico te overdrijven of dat iemands gezondheid in gevaar wordt gebracht: als men invasief gaat ingrijpen op bijzonder delicate gebieden, worden de risico's op complicaties zeer groot. De vrouw die besloot haar oogballen permanent te kleuren, weet er iets van, wat ernstige gevolgen heeft voor haar gezichtsvermogen.

via Belfast Live

Advertisement

Anaya Peterson, 32 jaar, studeert rechten en is moeder van een zevenjarig meisje. Juist haar dochter had haar geadviseerd niet in de praktijk te brengen wat ze wilde: haar oogballen laten tatoeëren om ze te kleuren. Geïnspireerd door het Australische model Amber Luke, kon Anaya het niet laten en besloot door te gaan, waarbij ze een gecompliceerde en riskante procedure onderging.

Echter, na het verkrijgen van twee verschillend gekleurde bollen, een blauwe en een paarse, verloor Peterson haar gezichtsvermogen gedurende drie weken en zal het mogelijk niet meer herstellen. "Eerst wilde ik alleen maar één oog laten tatoeëren, omdat ik dacht dat als ik blind zou worden, ik in ieder geval het andere zou hebben. Dat is wat ik had moeten doen. Mijn dochter zei dat ik dat niet moest doen en vroeg: 'Wat als je blind wordt? ' Ze was het er helemaal niet mee eens." De vrouw, die in Belfast, in Ierland woont, betreurt het ten zeerste dat ze niet naar het meisje heeft geluisterd, dat uiteindelijk helaas gelijk kreeg.

Advertisement
Jamaica Peterson/Facebook

Jamaica Peterson/Facebook

"Van een afstand kan ik de kenmerken van gezichten niet zien. Als ik mijn oogballen niet had getatoeëerd, zou ik dit probleem niet hebben. Ook vandaag werd ik wakker met meer drijvers in mijn ogen. En dat is gevaarlijk." De inkt kan namelijk niet worden verwijderd. In werkelijkheid gingen er enkele maanden voorbij tussen de ene tatoeage en de andere en de eerste meldde geen onmiddellijke complicaties, dus besloot ze de tweede bol ook te kleuren. Na enige tijd begonnen haar oogleden echter alarmerend op te zwellen, wat Anaya naar het ziekenhuis leidde waar ze een biopsie van de oogbol onderging.

“Aan de buitenkant gaat het beter, het is bijna genezen, het probleem zit alleen aan de binnenkant. Ik sta bijna op het punt blind te worden. Als ik terug in de tijd kon gaan, zou ik absoluut een zwarte oogtattoo nemen. Helaas ging mijn tatoeëerder te diep. Als de procedure correct wordt uitgevoerd, word je helemaal niet blind."

Wat vind jij van haar verhaal?

Advertisement