Er werd per ongeluk £515.000 op zijn rekening gestort en hij geeft het allemaal uit: gearresteerd

Janine

12 Januari 2023

Er werd per ongeluk £515.000 op zijn rekening gestort en hij geeft het allemaal uit: gearresteerd
Advertisement

Ieder individu hoopt 's ochtends wakker te worden en te ontdekken dat het geld op zijn rekening onverwacht is gestegen. Als het echt zou gebeuren, is eerste actie die je onderneemt, in je ogen wrijven, in een poging te begrijpen of je droomt of niet. Daarna stellen we onszelf geen vragen, maar denken we na over wat we met dat geld gaan doen: iets object kopen dat we al langer wilden hebben of misschien zonder te aarzelen een vlucht boeken en vertrekken voor een reis, waarvan we nooit de moed hebben gehad om te maken.

Toen deze jongen zich realiseerde dat het geld op zijn rekening plotseling was gestegen, besloot hij het te gebruiken om wat kleren te kopen, en hij kocht ook een goudstaaf. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Joe

Advertisement

street dreams

Pubblicato da Slimmy Bruvv su Sabato 17 aprile 2021

De naam van de hoofdpersoon van het verhaal is Abdel Ghadia, een 24-jarige aspirant-rapper, die werd gearresteerd voor het uitgeven van het geld dat ten onrechte op zijn rekening werd gestort. De jongen verklaarde zichzelf schuldig in de Burwood Local Court in Sydney. Maar hoe is het mogelijk dat dit geld "magisch" op zijn rekening verscheen?

De bekende voedingsdeskundige Tara Thorne en haar man Corey waren op zoek naar een huis. Toen ze de laatste fase van de onderhandeling ingingen, moesten ze $515.000 (€ 480.000) overmaken naar een bankrekening om de aankoop van het appartement af te ronden.

Jammer echter dat de bank dat geld nooit heeft ontvangen, het leek verdwenen te zijn. Het geld was naar de rekening van Abdel Ghadia gegaan. Deze laatste begon, zodra hij het bedrag zag, te winkelen, kocht tal van zeer dure merkkleding en ook een goudstaaf (60.000 dollar). De kosten van de kledingstukken bedragen in totaal zo'n 410.000 dollar (385.000 euro).

Abdel Ghadia/Instagram

Juist deze drang om geld uit te geven maakte het voor de politie gemakkelijk om hem op te sporen. Na de straf werd hij veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf.

Zodra hij de fout besefte, deed deze jongen niets anders dan het in zijn voordeel uitbuiten, om alles te kopen wat hij altijd al wilde hebben, maar nooit kon betalen. Hij dacht helemaal niet dat dat geld door andere particulieren met moeite bij elkaar gespaard was, die nu niets meer in handen hebben.

Was de straf voor zijn acties juist?

Advertisement