Vader betaalt schuld schoolkantine af: “geen kind zal zonder eten zijn”

Janine image
door Janine

07 Januari 2023

Vader betaalt schuld schoolkantine af: “geen kind zal zonder eten zijn”
Advertisement

Heel vaak gebeurt het dat mensen met macht beslissingen nemen zonder na te denken over wat er werkelijk zou kunnen gebeuren met de weerlozen en onschuldigen. In deze gevallen, zelfs als de gemaakte keuze de juiste is, zal men onvermijdelijk aan de verkeerde kant staan. Bij het kiezen van een alternatief moet men niet alleen denken aan degenen die er voor zijn, maar aan al degenen die achterblijven. Bij dergelijke gelegenheden is er iemand nodig om tussenbeide te komen ter verdediging van de "uitgeslotenen".

Net als deze vader die besloot alle schulden van de schoolkantine af te betalen, zodat geen enkel kind zonder eten zou komen te zitten.

via Daily Post

Advertisement
man.behaving.dadly/Instagram

man.behaving.dadly/Instagram

Simon Harris is vader van 4 kinderen die naar de Ysgol Dyffryn Nantlle school gaan in Penygroes, een kleine stad in Wales. De directeur van het instituut had een keuze gemaakt, volgens hem de enig haalbare. Jammer dat hij met dit besluit een klein aantal studenten zou hebben verhinderd om in de kantine te eten.

In feite stond vast dat al die gezinnen, en met gevolgen voor alle studenten, die hun schulden nog niet betaald hadden, niet van de kantinedienst gebruik konden maken.

De kwestie begon toen de directeur van het instituut, Neil Foden, een brief schreef aan alle ouders, waarin hij hen meedeelde dat de kok van de kantine instructies had gekregen om geen eten te serveren aan die kinderen van wie de familieleden de schuld niet hadden betaald. "Realistisch gezien - legt Foden uit -, zullen die ouders die het niet kunnen betalen hun schuld niet afbetalen en ondertussen staat de schoolrekening in het rood, er moet iets gebeuren!".

Advertisement
man.behaving.dadly/Instagram

man.behaving.dadly/Instagram

Deze houding beviel Simon echter niet en hij besloot direct in te grijpen om te voorkomen dat honderden jonge studenten zonder lunch kwamen te zitten. Zonder er twee keer over na te denken, besloot hij alle schulden van de ouders aan de school volledig af te betalen, waarmee hij £1.800 betaalde. “Ik heb zojuist dit oprechte aanbod gedaan aan de directie van de Ysgol Dyffryn Nantlle-school. Ik zal alle kosten van de kantine dragen. Het enige wat me interesseert is hier een einde aan te maken en dat de kinderen te eten krijgen".

Echt een genereus gebaar van deze vader, zou jij hetzelfde hebben gedaan of anders hebben gehandeld?

Advertisement