Ze laat de trouwjurk op social media zien en krijg een regen van kritiek: “Het lijkt wel wc-papier”

Janine image
door Janine

25 December 2022

Ze laat de trouwjurk op social media zien en krijg een regen van kritiek: “Het lijkt wel wc-papier”
Advertisement

Het kiezen van een trouwjurk is een van de meest uitdagende, maar ook leuke en spannende momenten van de voorbereidingen voor een bruiloft. Elke vrouw heeft de jurk van haar dromen in gedachten en het vinden ervan is niet altijd gemakkelijk: soms duurt het maanden om de juiste te vinden, dwalend door boetieks en online sites, terwijl anderen het geluk hebben om het bij de eerste poging te vinden. Elke bruid heeft een andere jurk in gedachten en die hoeft niet per se wit te zijn: het belangrijkste is dat het de wens weergeeft van de vrouw die hem draagt ​​en dat ze tevreden is. Maar zelfs in deze omstandigheden is er nooit gebrek aan kritiek, zoals een vrouw overkwam die na het tonen van de video van haar bruiloft veel negatieve opmerkingen kreeg over de jurk die ze had gekozen.

via New York Post

Advertisement
camillelescai/TikTok

camillelescai/TikTok

Camille Lescai is een groot liefhebster van roze en daarom droomde ze ervan om naar het altaar te lopen in een trouwjurk in deze kleur. De bruid wilde dat haar jurk zou opvallen, afstand zou nemen van traditie en vooral zou voldoen aan haar verwachtingen. Surfend op sociale media zag ze een roze jurk gemaakt door een Australische ontwerper en werd er meteen verliefd op. "Ik bestelde een aangepaste versie voor 6.500 Australische dollars (ongeveer 4.100 euro) en droeg die op mijn bruiloft. Ik ondermijnde de regels door mijn gasten te vragen wit te dragen en de gebeurtenis was fenomenaal: ik had een perfecte dag en ik was dol op mijn jurk."

In de daaropvolgende dagen besloot Camille echter een video van de ceremonie op haar TikTok-profiel te delen, zonder zich voor te stellen wat er zou gebeuren: gebruikers keerden zich letterlijk tegen haar jurk. "Ik dacht dat alleen mijn vrienden en volgers het zouden zien. Ik werd wakker met een groot aantal reacties en duizenden views. De video was viraal gegaan, maar om de verkeerde redenen. Veel mensen schreven negatieve opmerkingen waarin ze de jurk verachtten. Veel mensen noemden het lelijk en rommelig, terwijl anderen de organza-rok vergeleken met wc-papier."

Advertisement
camillelescai/TikTok

camillelescai/TikTok

Camille, verbaasd over het feit dat zoveel mensen belangstelling hadden getoond voor haar jurk, besloot zich niet te laten beïnvloeden door de ontvangen kritiek: "Ik ben dol op mijn jurk en ik wilde niet dat deze recensies mijn perceptie ervan zouden veranderen. Toen ik 15 was, was ik veel onzekerder over mezelf en had ik waarschijnlijk niet de moed gehad om het te dragen. Wat me het meest stoorde, zijn de mogelijke onbedoelde gevolgen die het koesteren van wrok kan hebben. Ze vielen niet alleen mij aan: veel jonge vrouwen die op mijn video reageerden, vertelden me dat ze graag een jurk als de mijne zouden willen voor hun bruiloft, en ik moest eraan denken hoe ze zich zouden voelen bij het lezen van de reacties."

Daarom besloot de bruid om op gebruikers te reageren met een reeks clips, vooral verwijzend naar degenen die anoniem reageerden en dat de meeste negatieve berichten vervolgens verdwenen. "Mijn advies aan iedereen die online boos wordt, is om je niet druk te maken en te bedenken dat er mensen zijn in je leven die van je houden, wat er ook online wordt gezegd, en dat zijn de meningen die ertoe doen."

Hoe zou jij hebben gereageerd in de plaats van Camille?

Advertisement