Echtgenoot reageert overdreven als schoonzus zwanger is: “Ik weet niet wat ik moet denken”

Janine image
door Janine

09 Januari 2023

Echtgenoot reageert overdreven als schoonzus zwanger is: “Ik weet niet wat ik moet denken”
Advertisement

Het nieuws over een zwangerschap van vrienden of familieleden gaat altijd gepaard met een sterke emotie en meestal wordt de aanstaande moeder overladen met uitroepen van vreugde en oprechte felicitaties. Maar wat te doen als iemand ongewoon of overdreven reageert op dit nieuws? En vooral, wat als je man overdreven reageert op het nieuws over de zwangerschap van je zus? Er zijn veel scenario's die zich kunnen openen voor de ogen van de toeschouwer.

Er zijn tal van redenen waarom het nieuws over een zwangerschap slecht wordt ontvangen; meestal, als het gaat om mensen die geen familie zijn van de toekomstige ouders, houden deze redenen verband met ontevredenheid in de ouderlijke sfeer, gemist moederschap of vaderschap of misschien de afwezigheid van een partner. Om deze reden was de vrouw in dit verhaal verbaasd over de reactie van haar man.

via Newsweek

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een vrouw wendde zich tot de Reddit-gemeenschap om haar zorgen te uiten over de schijnbaar overdreven reactie van haar man op het nieuws over de zwangerschap van haar zus. De post kreeg heel veel views en leidde tot veel gissingen. Haar zus kondigde de zwangerschap aan tijdens een gezinslunch; "Mijn man viel stil, hij stond niet op om haar te feliciteren, hij bleef haar aanstaren", zei ze in de post. "Ik vroeg hem herhaaldelijk of het goed met hem ging en hij mompelde dat hij zich niet lekker voelde." De man sloot zich vervolgens op in het toilet, waardoor zijn vrouw hem niet kon helpen. De volgende ochtend, toen ze wakker werd, hoorde ze hem huilen in de douche.

De vrouw werd steeds bezorgder en vroeg om uitleg, maar kreeg te horen dat de man zich "overwerkt" voelde. "Wat me zo rot doet voelen, is dat mijn zus ooit zei dat mijn man haar type was en dat ze hoopte iemand zoals hij te vinden", schrijft de vrouw vervolgens, die zegt te vrezen dat er iets tussen haar zus en haar man is geweest, hoewel haar zus een relatie heeft.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

De opmerkingen van gebruikers waren talloos, die haar adviseerden deze twijfels aan haar man te uiten en hem om opheldering te vragen. Een relatiecoach raadt haar aan hetzelfde te doen. "De man reageerde duidelijk heftig en persoonlijk op het nieuws en we kunnen ervan uitgaan dat de man in ieder geval interesse had in de zus. We kunnen echter pas conclusies trekken als de man de juiste vragen heeft beantwoord", besluit de deskundige.

Terwijl sommige gebruikers meteen conclusies trokken, nodigden anderen haar uit om te kalmeren en met haar man te praten, wat de vrouw nog steeds van plan was te doen. Hoe zal het verhaal eindigen? Er zijn nog geen updates bekend.

Advertisement