Hij wil betaald worden om op zijn dochter te passen, maar zijn vrouw is het daar niet mee eens: "Heb ik ongelijk?”

Janine

18 Februari 2023

Hij wil betaald worden om op zijn dochter te passen, maar zijn vrouw is het daar niet mee eens: "Heb ik ongelijk?”
Advertisement

Tijdens het samenwonen moet elk stel een evenwicht vinden in de taakverdeling om een ​​gelijkwaardige bijdrage te leveren aan het beheer van de woning. Dit betreft meer dan ooit ook de zorg voor eventuele kinderen, die de aanwezigheid van beide ouders nodig hebben. Een vader wekte grote nieuwsgierigheid op internet nadat hij zijn verhaal had verteld en had uitgelegd dat hij zijn vrouw had gevraagd om betaald te worden als oppas om voor hun dochtertje te zorgen. De reden? Laten we er samen achter komen.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De gebruiker wendde zich tot de Reddit-gemeenschap om zijn situatie uit te leggen. Hij en zijn vrouw wonen iets meer dan twee jaar in een huis in een buitenwijk met hun 10-jarige dochter Emily. Hun buurman, Walter, is de alleenstaande vader van twee kleine meisjes. "Mijn vrouw kijkt heel graag naar thrillers, maar ik heb daar nooit van gehouden. Ze houdt ook van oude films, maar vond het altijd moeilijk om mensen zoals met dezelfde interesses te vinden, totdat we Walter ontmoetten. Ze gingen al heel snel samen films kijken. Ik was ook uitgenodigd, maar ik heb geweigerd."

De man legde uit dat hij liever thuis blijft met Emily tijdens de filmavondjes van zijn vrouw en hun buurman. De twee gaan af en toe naar de bioscoop of reizen naar andere steden om nieuwe films te zien, waarbij ze erg laat naar huis terugkeren. Na verloop van tijd begonnen ze zelfs samen te eten. "Walter nodigde ons allemaal uit, inclusief de meisjes, om met hem mee te gaan naar het restaurant van een vriend, maar ik weigerde omdat het een erg dure zaak is en ik het zonde van het geld vind. Ik dacht dat de meisjes het ook niet leuk zouden vinden, dus stond ik erop bij hen te blijven en hem en mijn vrouw alleen te laten gaan. Dit gebeurt nu vaak en voor mij is het gunstig, want onze buurman biedt mijn vrouw het etentje aan en ze kan niet meer klagen omdat ik haar niet meeneem naar chique restaurants. "

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Aangezien deze uitstapjes vrij frequent zijn geworden, zei de auteur van de post dat hij het beu was om constant voor de meisjes te moeten zorgen. Om deze reden besloot hij met zijn vrouw en Walter te praten, maar deze zou hebben geantwoord dat hij zijn dochters niet bij een oppas wilde achterlaten en dat hij zich geruster voelt als ze bij een ervaren vader dan bij een onervaren tiener zijn.

"Hij erkende echter dat dit een groot probleem voor me is en bood aan om me een standaard vergoeding te betalen wanneer hij met mijn vrouw uitgaat. Ze zei echter dat ze er absoluut tegen was: ze vindt dat ik niet betaald mag worden om op mijn dochter of onze dierbare vriendin te passen. We hebben het besproken, maar ze staat erop en wil niet van gedachten veranderen. Ze wordt elke keer boos als ik het erover heb. Walter heeft me beloofd dat hij haar zal overtuigen, maar het lijkt erop dat he hem niet lukt. Ben ik verkeerd?”

Wat denk jij ervan?

Advertisement