96-jarige tilt een halter van 24 kg op in de sportschool: “Ze heeft elke dag hard gewerkt”

Janine image
door Janine

22 Januari 2023

96-jarige tilt een halter van 24 kg op in de sportschool: “Ze heeft elke dag hard gewerkt”
Advertisement

Hoe belangrijk is fysieke kracht bij het bereiken van iemands doelen en hoeveel invloed heeft wilskracht daarop? Dit laatste is, samen met inzet en standvastigheid, zeker een fundamenteel ingrediënt, niet alleen om resultaten te behalen, maar ook om je grenzen te overwinnen. Een 96-jarige vrouw leert ons dat alles mogelijk is met vastberadenheid, en laat zichzelf zien in een video waarin ze van plan is een zware halter op te tillen. De sportschool waar ze elke dag traint, wilde haar training registreren en wekte de verbazing en bewondering van internet.

via Indian Express

Advertisement
startingstrengthcincinnati/Instagram

startingstrengthcincinnati/Instagram

Is sport een activiteit die exclusief voor jongeren is? Absoluut niet, en we hebben het niet over eenvoudige wandelingen of lichte aerobics-oefeningen, maar over de sportschool en gewichtheffen van een bepaalde omvang. Het lijkt misschien vreemd om je een oudere persoon voor te stellen die intensief traint, maar Merce, een 96-jarige vrouw uit Ohio, liet ons zien dat het absoluut mogelijk is.

De sportschool waar ze naar toe gaat, Starting Strength in Cincinnati, filmde de oude vrouw die een halter van 24 kg wil optillen. Wat opvalt is niet alleen de onverwachte kracht van Merce, maar ook haar glimlach die een enorme vriendelijkheid uitstraalt. "Ze kwam naar elke sessie, werkte hard en vorige week tilde ze 24 kilo van de grond”, zeiden de instructeurs. De video werd meteen een grote inspiratiebron voor veel gebruikers en moedigde hen aan om activiteiten uit te proberen waarvan ze denken het niet te kunnen en om niet op te geven bij moeilijkheden die meestal denkbeeldig zijn.

Advertisement
startingstrengthcincinnati/Instagram

startingstrengthcincinnati/Instagram

Merce ziet er niet alleen uit als een echte fitnesskampioene op bijna honderdjarige leeftijd, maar toen ze voor het eerst in de sportschool kwam, had ze geen goed uitgangspunt: haar fysieke kracht was namelijk niet al te best. Dus zijn zoon Mark dacht dat een instructeur bij haar de oplossing zou kunnen zijn: "Mark had het vermoeden dat sterker worden zijn moeder zou kunnen helpen, dus bracht hij haar hierheen en de rest is geschiedenis. Alle bewegingen van het balanswiel kunnen worden aangepast aan de vaardigheden van een beginner. En iedereen... ja, iedereen kan sterker worden. Ze glimlachte tijdens haar training, in de traditionele Merce-stijl”

Een prachtig voorbeeld van kracht en vastberadenheid, vind je niet?

Advertisement