Ze vermijd andere moeders bij school: “ik verstop me in de auto en praat niet met ze”

Janine image
door Janine

26 Januari 2023

Ze vermijd andere moeders bij school: “ik verstop me in de auto en praat niet met ze”
Advertisement

Wanneer je ouder wordt, leiden de verplichtingen die zich exponentieel vermenigvuldigen en de verschillende verplichtingen van de kinderen vaak tot het aanleren van nieuwe gewoonten. Even vaak komen er nieuwe vriendschappen tot stand onder ouders die elkaar ontmoeten bij de ingang van de school van onze kinderen, vanaf de kleuterschool tot aan de middelbare school. De nieuwe vriendengroep zal zo dezelfde interesses delen met de nieuwe ouders, evenals dezelfde tijden, en wordt in veel gevallen een waardevolle hulpbron bij het beheren van de verschillende verplichtingen.

Als dit een veelvoorkomend scenario is, kan het echter ook gebeuren dat een nieuwe ouder ervoor kiest om niet betrokken te raken bij deze nieuwe gemeenschap, altijd aan de zijlijn blijft en er de voorkeur aan geeft contacten tot een minimum te beperken. Een voorbeeld hiervan is de vrouw waar we het vandaag over hebben.

via US Times Post

Advertisement
@nelleecila/TikTok

@nelleecila/TikTok

@nelleecila is een jonge nieuwe moeder uit Noord-Londen, die veel meningen en opmerkingen heeft gekregen door op TikTok haar pogingen te delen om sociale interacties met de ouders van de schoolvrienden van haar dochter te minimaliseren. "Het spijt me, maar je zult me ​​nooit zien praten met andere moeders. Ik ben niet zo’n moeder", luidt het onderschrift van de video van de moeder, die uitlegt dat ze zich niets ergers kan voorstellen dan gesprekken voeren met andere ouders op het schoolplein.

In het filmpje vertelt de vrouw hoe ze haar auto op het grasveld voor de school parkeerde, wachtend op de bel van 15.20 uur. Pas op dat moment stapt de moeder uit de auto en loopt ze naar de eerste rij terwijl ze snel door het park loopt, waarbij ze elk contact met de andere ouders vermijdt en, als ze haar dochter heeft opgehaald, zo snel mogelijk teruggaat naar haar auto. "Ben ik het probleem?" vraagt ​​de jonge vrouw aan het einde van de clip.

Advertisement
@nelleecila/TikTok

@nelleecila/TikTok

De reacties van de gebruikers waren tegenstrijdig, van wie sommigen zich herkenden in de houding van de jonge vrouw, terwijl anderen juist het tegenovergestelde beweerden. "Ik ben absoluut zoals jij. Ik ben niet van plan om met iemand te praten of vrienden te maken", schreef een gebruiker, terwijl een ander opmerkte: "Ik ben ook zo. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe al deze mensen zin hebben om uren te praten voor en na school?”

Iemand grapte liever hoe raar het kan zijn om hallo te zeggen en een praatje te maken, terwijl anderen diplomatiek hun interesse uitten in een praatje tussen ouders buiten school. "Ieder zijn ding. Ik leer graag de andere ouders kennen waarmee mijn kind waarschijnlijk in contact zal komen via klasgenoten als hij ouder is", schreef een gebruiker, waarmee een andere ouder het eens was, eraan toevoegend: "Ik probeer mijn best te doen zodat mijn zoon uitgenodigd wordt voor feestjes etc."

Kortom, ieder zijn eigen aanpak. Het belangrijkste is om altijd respect te hebben voor meningen en gewoonten die in strijd zijn met de onze, vind je ook niet?

Advertisement