Twee stellen worden één polyamoreuze familie: "we weten niet wie de vader van onze kinderen is"

Janine image
door Janine

13 Februari 2023

Twee stellen worden één polyamoreuze familie: "we weten niet wie de vader van onze kinderen is"
Advertisement

Liefde is een perfecte match tussen karakters, tandwielen die precies in elkaar passen. Deze relatie is echter niet altijd te herleiden tot twee personen. In de hedendaagse samenleving heeft het concept van "polyamorie" zich verspreid, dat wil zeggen, wanneer een hartstochtelijke genegenheid wordt gedeeld met meerdere mensen tegelijkertijd, di er natuurlijk allemaal van bewust zijn. Zo kan het gebeuren dat een individu een relatie onderhoudt met meerdere mensen, zonder dat er tussen hen jaloezie ontstaat.

De hoofdrolspelers van het verhaal zijn twee stellen, die verliefd werden en een relatie met z’n vieren begonnen, waardoor ze een echte polyamoreuze familie werden. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via New York Post

Advertisement
polyfamory/Instagram

polyfamory/Instagram

Alysia Rodgers (34) en haar man, Tyler (35), wilden hun kennissen uitbreiden en kwamen via internet in contact met een ander stel, Sean Hartless (46) en zijn vrouw, Taya (28). De twee families begonnen te daten, langzaam begonnen ze verliefd te worden, zodanig dat ze na een jaar besloten om allemaal onder hetzelfde dak in Oregon te gaan wonen. Hun verlangen om elkaar te zien bracht hen ertoe de beslissing te nemen om samen te gaan wonen, maar vooral om hun kinderen op te voeden alsof ze één grote familie waren.

Toen ze elkaar ontmoetten, hadden de twee stellen allebei één kind. Ondanks dat het één grote polyamoreuze familie is, heeft niemand ontmoetingen met iemand anders dan hun vieren. Vanaf dat moment werden er andere baby's geboren, maar ze besloten allemaal in onderling overleg om niet te achterhalen wie de vader was van wie, dat zou beter zijn geweest.

"Niemand van ons was eerder polyamoreus geweest, maar - legde Taya uit - zodra we elkaar ontmoetten, werden we verliefd. Sinds we samenwonen, zijn we allemaal co-ouders van alle kinderen: we zijn één grote familie-eenheid".

Advertisement
polyfamory/Instagram

polyfamory/Instagram

Toen de moeders zwanger raakten, kozen ze ervoor om niet te onderzoeken wie de biologische vader was: "Tyler en Sean zouden allebei hun vader zijn. Het kon ons niet schelen wie de vader was, het belangrijkste is dat ze allebei voelen dat de kinderen van hen zijn." We hebben onderling afgesproken dat we allemaal ouders van ze zouden zijn. Op die manier is er geen voorkeur”.

Velen lijken hun relatie niet te begrijpen, maar bovenal vinden ze dat het verkeerd is. Aanvankelijk waren de twee stellen teleurgesteld over de manier waarop ze werden behandeld, maar ze slaagden erin de kracht te vinden en elkaar aan te sporen om deze relatie met z’n vieren voort te zetten.

Wat vind je van deze familie?

Advertisement