Ze zegt haar baan op als lerares en word caissière in de supermarkt: "Ik leef beter en verdien meer"

Janine image
door Janine

01 Februari 2023

Ze zegt haar baan op als lerares en word caissière in de supermarkt: "Ik leef beter en verdien meer"
Advertisement

Heel vaak stellen we ons van jongs af aan de baan van onze dromen voor, en we proberen op alle mogelijke manieren om het waar te maken. Sommigen dromen ervan om atleet, acteur, actrice of danseres te worden. Anderen daarentegen zijn tevreden met meer gebruikelijke en misschien meer haalbare beroepen. Iedereen zet zich op alle mogelijke manieren in om de gestelde doelen te bereiken. Wanneer je echter in het reine komt met de realiteit, kun je teleurgesteld zijn en wanneer je het werk van je dromen begint te doen, wil je er misschien mee stoppen.

De hoofdrolspeelster van het verhaal was erin geslaagd lerares te worden, maar nadat ze die wereld was binnengegaan, besloot ze te stoppen en van baan te veranderen. Laten we eens kijken waarom ze ervoor koos om ontslag te nemen en ging werken als verkoopster in een supermarkt.

via MSN

Advertisement
millennialmsfrizz/TikTok

millennialmsfrizz/TikTok

Maggie Perkins is een 30-jarige vrouw die van jongs af aan lerares wilde worden. Dankzij haar voortdurende inzet is haar droom werkelijkheid geworden, zozeer dat ze een doctoraat heeft behaald aan de Universiteit van Georgia. Jammer echter dat ze, toen ze eenmaal met de realiteit te maken kreeg, teleurgesteld was en ervoor koos haar leven te veranderen. De vrouw wilde haar beslissing toelichten door middel van een video op haar TikTok-pagina, waarvoor ze het pseudoniem millennialmsfrizz gebruikt.

Advertisement
millennialmsfrizz/TikTok

millennialmsfrizz/TikTok

De vrouw was vroeger lerares op een openbare en particuliere school in Georgia en Florida, en had voornamelijk contact met basisschoolleerlingen en middelbare scholieren. Hoewel dat haar passie was, stond het salaris dat ze ontving haar niet toe een comfortabel leven te leiden. Ze werkte ongeveer 60 uur per week, en in 5 jaar tijd ze ze waarschijnlijk minder dan $50.000 (€ 45.000) verdienen. Om deze reden koos ze ervoor om volledig te veranderen en te solliciteren om verkoopster te worden van Costco, een supermarktketen.

millennialmsfrizz/TikTok

millennialmsfrizz/TikTok

"We zijn opgegroeid met Costco, dus ik heb altijd geweten dat hun werknemers goed worden behandeld en een hoge kwaliteit van leven hebben. Dus toen ik erachter kwam dat ze een winkel in mijn stad openden, solliciteerde ik meteen en werd ik aangenomen. Eerder sliep ik niet goed, werkte ik vele uren, nu verdien ik meer en leef ik beter".

Ze mist het ritme van haar vorige leven totaal niet, ze past goed in deze nieuwe realiteit. Ze is niet meer zo uitgeput als voorheen, ondanks dat het haar passie was, gelooft ze dat het veranderen van baan de juiste keuze was.

Was het volgens jou de juiste keuze of had ze haar droom moeten blijven najagen?

Advertisement