Bedrijf haalt $9 miljoen in contanten op en schenkt het tijdens een diner aan de beste medewerkers

Janine image
door Janine

06 Februari 2023

Bedrijf haalt $9 miljoen in contanten op en schenkt het tijdens een diner aan de beste medewerkers
Advertisement

Werken in een positieve omgeving is essentieel, alleen zo kan de productiviteit worden verhoogd, maar bovenal kan het bedrijf veel meer verdienen. Het stimuleren van werknemers met beloningen zou de beste manier kunnen zijn om hen aan te moedigen hun werk zo goed mogelijk te doen. Vaak bieden veel bedrijven aan het einde van het jaar een geldbedrag om diegenen te belonen die zich hebben onderscheiden en al hun verplichtingen op de best mogelijke manier zijn nagekomen.

Een Chinees bedrijf wist 9 miljoen dollar (zo'n 8.300.000 euro) op te halen en besloot tijdens het bedrijfsdiner dat te doneren aan degenen die hun werk het beste hadden gedaan. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Next Shark

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Cui Peijun, de oprichter en eigenaar van Henan Mine, een bedrijf dat kranen produceert en verkoopt, heeft een manier gevonden om zijn werknemers ertoe aan te zetten zo goed mogelijk te werken. Het bedrijf had een enorme winst en daarom besloot het 9 miljoen dollar (60.866.100 Chinese yuan) te schenken aan de beste salesmanagers.

Tijdens het bedrijfsdiner werd op het podium een ​​heuse geldmuur neergezet. Vervolgens werden de 5 medewerkers geroepen die in de loop van het jaar de meeste verkopen hadden gemaakt. Ze gingen in de rij staan en functionarissen overhandigden hen elk ongeveer $740.000. In de clip, die door hetzelfde bedrijf op sociale media is gepubliceerd, zijn de medewerkers te zien die het podium afkomen met een berg geld, die bijna hun gezicht bedekt, het leek alsof ze moeite hadden om het te dragen. De andere verkoopmanagers ontvingen elk een bonus van tussen de $150.000 en $700.000, op basis van hun inspanningen.

Advertisement
Today__China/Twitter - Screenshot

Today__China/Twitter - Screenshot

Uiteraard vertrokken ook alle overige op het feest aanwezige medewerkers, die andere rollen vervullen, niet met lege handen. Om iedereen tevreden te stellen, ontvingen degenen die geen bonussen kregen (ongeveer 5.000 mensen) elk $450. Het is niet de eerste keer dat Henan Mine bedrijfsdiners organiseert met zulke substantiële premies. In voorgaande jaren kregen de meest verdienstelijke werknemers een puur gouden medaille.

Wat vind je van de uitstekende initiatieven die alle werknemers zouden kunnen stimuleren om veel energie in hun werk te steken?

Advertisement