Ze doucht en wast haar haar elke 3 weken: “ik ben lui en het kan me niet schelen”

Janine image
door Janine

11 April 2023

Ze doucht en wast haar haar elke 3 weken: “ik ben lui en het kan me niet schelen”
Advertisement

De Britse tv-ster Stacey Solomon zorgde voor ophef toen ze op sociale media de vreugde deelde dat ze er drie weken na de geboorte van haar dochter in slaagde haar haren te wassen, maar ze is niet de enige die zulke onthullingen doet. In feite kun je op sociale netwerken gemakkelijk min of meer mensen zien die zonder enige schaamte verklaren dat ze hun haar slechts één of twee keer per maand wassen.

Het is algemeen bekend dat het te vaak wassen van je haar leidt tot het tegenovergestelde effect van het gewenste: de hoofdhuid zal namelijk meer talg produceren om zichzelf te beschermen tegen de shampoo, wat resulteert in viezer uitziend haar. Het is echter ook waar dat smog, stof en zweet zich gemakkelijk ophopen op ons haar, waardoor we gedwongen worden het regelmatig te wassen als we niet willen dat het er dof uitziet en niet lekker ruikt.

Dus wat is de optimale frequentie? Sommigen zeggen dat het een keer per maand is, zoals de vrouw waar we het vandaag over hebben.

via Headtopics

Advertisement
Clare Sandiford/Facebook

Clare Sandiford/Facebook

Clare Sandiford, 52 jaar, uit Formby in het Verenigd Koninkrijk, onthulde dat ze haar haar maar eens in de drie weken wast en dat ze geld heeft kunnen besparen als gevolg van deze gewoonte, maar dat ze haar tienerdochter in verlegenheid heeft gebracht. "Ik heb mijn haar altijd om de 2 dagen gewassen omdat het de norm is, ik kon het niet uitstaan ​​dat iemand mijn haar beoordeelde", zegt ze. "Toen ik echter nekproblemen kreeg, leek de gedachte aan het wassen, drogen en stylen van mijn haar te veel moeite", voegt ze eraan toe.

Aanvankelijk bezorgd over de staat van haar haar en het mogelijke oordeel van anderen, begon de vrouw een paardenstaart te dragen wanneer ze het huis verliet en werd steeds luier, totdat ze, zonder het te beseffen, zelfs zo ver ging dat ze haar haar 3 weken niet waste.

Advertisement
Clare Sandiford/Facebook

Clare Sandiford/Facebook

Clare werkt vanuit huis en is niet bang dat iemand haar haar opmerkt tijdens werkuren, en na haar eerste gewenningsperiode besefte ze dat ze het niet erg vindt om beoordeeld te worden tijdens het winkelen in de supermarkt. Bovendien paste het haar van Clare zich na de eerste 3 maanden aan het nieuwe wasritme aan, waardoor de productie van talg aanzienlijk werd verminderd en het mooier, dikker en glanzender begon te worden.

"Zelfs mijn dochter merkte op hoe mooi het was”, legt Clare uit, eraan toevoegend dat ze onaangenaam verrast was en zich schaamde voor de weinige wasbeurten. Maar de vrouw vervolgt haar weg met opgeheven hoofd en zegt dat ze dankzij deze gewoonte maar één fles shampoo per jaar koopt, met ook een aanzienlijke besparing op het waterverbruik. "Mijn advies is: oordeel niet totdat je het probeert", verklaart ze trots. "Mijn gewoonte begon uit luiheid, maar mijn haar heeft er nog nooit zo mooi uitgezien."

We zijn blij voor haar als ze voelt dat ze de juiste balans heeft gevonden, maar wij wassen het liever wat vaker.

Advertisement