Bezorger accepteert alleen bestellingen met hoge fooien: "Ik verdien meer en werk minder"

Janine image
door Janine

23 Juni 2023

Bezorger accepteert alleen bestellingen met hoge fooien: "Ik verdien meer en werk minder"
Advertisement

De technologische ontwikkeling heeft het dagelijks leven gemakkelijker gemaakt. Dankzij elektronische apparaten en diverse toepassingen is het zelfs mogelijk geworden om thuis afhaalmaaltijden te bestellen, zonder je te hoeven verplaatsen. De verspreiding van deze trend heeft geleid tot een steeds groter aantal bezorgers. Het is een hele lastige klus, omdat je dagelijks tientallen kilometers moet afleggen. Bij de inspanning moet nog de te lage vergoeding worden opgeteld, de enige manier om meer te kunnen verdienen is door flinke fooien te ontvangen.

Precies om deze reden heeft de hoofdpersoon van het verhaal van de bezorger besloten alleen bestellingen te accepteren die hem hoge fooien garanderen. Want zo weet hij meer te verdienen door veel minder te werken. Laten we eens kijken waar zijn strategie uit bestaat.

via Business Insider

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Jack is een 22-jarige jongen uit Philadelphia (Pennsylvania, Verenigde Staten) die werkt als bezorger voor de maaltijdbezorgers DoorDash en Uber Eats. Hij besloot zijn werkwijze te delen met gebruikers, maar hij wilde vooral uitleggen hoe hij meer verdient door veel minder te werken. Met deze applicaties weet je al hoeveel extra je betaalt, daarom evalueert Jack de afstand, de kosten van de bestelling en de verwachte fooi voordat hij een bestelling accepteert.

Advertisement

Jack, 22, earned up to $40 an hour as an Uber Eats and DoorDash driver in winter. He says he'll pick up your order only if there's an up-front tip.

Pubblicato da Insider su Martedì 25 aprile 2023

De gemiddelde uitbetaling van Jack ligt tussen $2 en $2,50 (€1,80 tot €2,30), hoewel sommige uitbetalingen oplopen tot $4,50 (€4). Als een bezorgingsverzoek te laag geprijsd is, legt de bezorger uit, betekent dit dat de klant geen fooi heeft gegeven. Hoewel het voor de klant mogelijk is om na de levering een fooi te geven, besloot de jongen het lot niet te tarten om pas na de levering te weten te komen of hij extra geld zal ontvangen: “ik ben niet geïnteresseerd om te zien of ik mijn tijd heb verspild of niet, ik wil meteen een extra."

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Ik vind dat mensen een fooi moeten geven voor de premium service die wordt geboden. Ik besloot deze houding aan te nemen om meer geld te verdienen. Op deze manier kan ik 10 uur per week werken en fatsoenlijk verdienen. Om deze reden heb ik ervoor gekozen om alleen bestellingen met grote fooien te accepteren, in feite wijs ik ongeveer 75% van de verzoeken af. Je moet alleen weten welke je moet accepteren".

Wat denk jij, is de tactiek van Jack de juiste?

Advertisement