Priester sluit autistisch kind uit van eerste communie: “hij verstoort de aanwezigen”

Janine image
door Janine

20 Mei 2023

Priester sluit autistisch kind uit van eerste communie: “hij verstoort de aanwezigen”
Advertisement

Elk kind zou graag dezelfde activiteiten willen ervaren en uitvoeren als zijn leeftijdsgenootjes. Dit alles is helaas niet voor iedereen toegestaan, omdat er kleintjes zijn die als anders worden beschouwd dan de anderen, maar dit mag hen er niet van weerhouden dezelfde ervaringen op te doen die alle anderen in hun leven hebben. De ouders van autistische kinderen zijn zich hiervan terdege bewust, die ondanks de moeilijkheden proberen hun kinderen het gevoel te geven dat ze geïntegreerd zijn in de samenleving. Soms staan ​​degenen die de situatie zouden moeten begrijpen echter in de weg.

Dit is precies wat er gebeurde met de bij het verhaal betrokken ouders, die er simpelweg voor wilden zorgen dat hun autistische zoon kon deelnemen aan de eerste communieceremonie. Jammer echter dat de priester hem van de viering uitsloot, want hij had de andere kinderen en alle aanwezigen tot last kunnen zijn. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Corriere della sera

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Daniele en Monia zijn de vader en moeder van Cristian, een 10-jarige autistische jongen. Net als al zijn leeftijdsgenoten, had ook hij graag de eerste communieceremonie willen vieren, jammer echter dat de pastoor van de kerk, gevestigd in Abruzzo (Italië), zich ertegen verzette en stelde het paar voor om hun zoon ter communie te laten gaan in de sacristie, op een andere dag dan zondag. Op zo'n manier dat het de andere kinderen of de aanwezige gelovigen niet tot last zou zijn.

Nadat hij naar deze verzoeken had geluisterd, besloot vader Daniele dat zijn zoon de communie zou ontvangen, niet in die kerk, maar vooral dat hij de eucharistie niet zou ontvangen van die pastoor. "Toen we besloten om onze zoon ter communie te laten gaan, legden we de problemen uit aan priester Don Antonio, die antwoordde dat God iedereen welkom heet. Tijdens de generale repetitie veranderde echter alles. Cristian was niet stil. Don Antonio onderstreepte toen dat het zo niet ging en stelde de aparte ceremonie voor".

Advertisement
Brian Leon/Flickr - Not the actual photo

Brian Leon/Flickr - Not the actual photo

Daniele en Monia, geconfronteerd met het gedrag van Don Antonio, besloten contact op te nemen met de pastoor van een andere kerk, Gaston Muñoz Meritello, een Argentijnse priester. Ze legden alles uit wat hen was overkomen en hij organiseerde in korte tijd de hele ceremonie. De viering werd bijgewoond door veel families, die hun steun betuigden aan de ouders van Cristian.

Wat vind jij hiervan?

Advertisement