Je spuit je lichaam op de verkeerde manier met parfum: 5 trucs om het de hele dag te laten duren

Janine image
door Janine

07 Juli 2023

Je spuit je lichaam op de verkeerde manier met parfum: 5 trucs om het de hele dag te laten duren
Advertisement

Als je lange tijd van huis bent, is een van de ongemakken vaak dat je niet naar huis kunt gaan om jezelf om te kleden en misschien je parfum nog een keer op te spuiten. Deze situatie is echt onaangenaam, omdat je misschien hebt gezweet en een naar luchtje hebt. Daarom zou je willen dat je parfum zo lang mogelijk duurt.

Sommige experts wilden echter enkele trucs onthullen om ervoor te zorgen dat je jezelf onberispelijk presenteert, maar vooral altijd met een heerlijke geur. Hier zijn de 5 geheimen om ervoor te zorgen dat het parfum lang meegaat en niet vervliegt op het slechtste moment. Laten we eens kijken wat deze trucs zijn.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Niet alle parfums hebben dezelfde duur, sommige blijven veel langer op de huid zitten dan andere, zowel door hun samenstelling als door het aantal verstuivingen. Desondanks zijn er 5 onfeilbare methoden waarmee je het parfum de hele dag kunt behouden, zelfs in de zomer wanneer het gemakkelijker is om te vervliegen.

  • Het eerste geheim is om het parfum in de koelkast te bewaren voordat je het verstuift. Dit komt omdat de hoge temperatuur en vochtigheid ervoor kunnen zorgen dat het parfum zich vermengt met de geur van de huid. Door de temperatuur erg laag te houden, zal het oorspronkelijke aroma langer behouden blijven.
  • Een andere techniek is het gebruik van vaseline, oftewel het masseren van een dun laagje op het lichaam voordat het parfum wordt verstoven. "De gelei - legden de experts uit - blokkeert het parfum en zorgt ervoor dat het de hele dag blijft zitten, vooral als het op de nek en polsen wordt aangebracht".

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

  • Haar is ook een goede manier om de geur vast te houden. In feite zijn de producten voor hun verzorging vaak erg geparfumeerd om de hele dag een goede geur af te geven. Haren houden de geur vast, daarom zijn er zoveel heerlijk geurende haarverzorgingsproducten op de markt. Experts adviseerden om het hoofd naar beneden te doen en over de hele lengte een gelijkmatige laag parfum op het haar te spuiten. Wacht na het spuiten een paar seconden tot het droog is.
  • Spray het parfum over een groot gebied. Door parfum alleen op de polsen of nek aan te brengen, worden veel gebieden verwaarloosd, die het parfum beter zouden kunnen vasthouden. "Probeer het parfum op andere delen van het lichaam te spuiten, zoals de navel, dit zijn gebieden die minder zonlicht krijgen en waar je minder zweet.”
  • Stratificatie van parfums, dat wil zeggen, het gebruik van verschillende producten, van deodorant tot crèmes, om een ​​constante heerlijke geur te behouden.

Kende jij deze trucs? Welke pas je meestal toe?

Advertisement