Deze sneltoetsen worden gebruikt door pc-experts: handig om in gedachten te houden

Janine image
door Janine

11 Juli 2023

Deze sneltoetsen worden gebruikt door pc-experts: handig om in gedachten te houden
Advertisement

De technologie heeft een constante vooruitgang geboekt, zozeer zelfs dat elektronische apparaten nu in elk huis te vinden zijn, maar wat echter onmisbaar is geworden, is ongetwijfeld de computer. Ondanks dat het een object is dat dagelijks wordt gebruikt, zijn er veel mensen die niet weten hoe ze het echt goed moeten gebruiken, zozeer zelfs dat ze jaloers kijken naar degenen die al zijn geheimen lijken te kennen. In feite slagen de meer ervaren mensen erin om in korte tijd al die problemen op te lossen die voor hen lijken op te duiken, het is bijna jaloersmakend om te zien hoe snel ze met hun vingers op het toetsenbord tikken, zeker van elke beweging.

Iedereen wil graag leren omgaan met een computer als een professional, maar het is logisch dat niet iedereen geschikt is voor elektronica. Desondanks kun je nog steeds trucjes vinden om er veel beter in te worden. Hier zijn enkele trucs die je als een echte pc-expert doen lijken. Laten we eens kijken waar het om gaat.

via Afcon

Advertisement

Sneltoetsen

Sneltoetsen

Pixabay

Deze trucs hebben alleen het toetsenbord nodig en niet de muis, ze stellen ons dan ook in staat om bewerkingen te versnellen waaraan we veel tijd zouden hebben besteed. Met deze sneltoetsen kun je ook enkele functies ontdekken waarvan je het bestaan ​​niet kende, maar ze kunnen vooral erg handig zijn voor het oplossen van situaties die zeer vaak voorkomen.

Advertisement

8 trucs voor een echte pc-expert

8 trucs voor een echte pc-expert

Pixabay

Hier zijn de trucs die kunnen worden gebruikt om een echte pc-expert te lijken:

  • Draai het hoofdscherm: deze sneltoets kan handig zijn als je je scherm op een andere manier moet oriënteren. Door op de toetsen Alt + CTRL + pijl omhoog te drukken, kun je het scherm in de gewenste richting draaien.
  • Je pc vergrendelen: moet je even afstand nemen van je pc, maar wil je hem niet afsluiten? Met de Windows + L-toetsen blokkeert het slechts even.
  • Een zojuist gesloten venster opnieuw openen: als je per ongeluk een browservenster hebt gesloten, kun je deze altijd opnieuw openen met de toetsen CTRL + Shift + T.
  • Screenshot van alleen het actieve venster: als je een screenshot van het scherm wilt maken, druk je gewoon op Alt + Print Screen. Op deze manier wordt alleen het beeld van het actieve venster opgeslagen.
  • De functietoetsen: meestal worden de functietoetsen bovenaan het toetsenbord, genummerd van 1 tot 12, zeer weinig gebruikt. Sommige bieden je echter toegang tot zeer nuttige functies. Met Alt + F5 ververs je bijvoorbeeld de pagina, met Alt + F4 kun je een programma snel afsluiten en met Alt + F11 schakel je over naar volledig scherm.
  • Alle vensters tegelijk sluiten: Moet je alle geopende vensters sluiten? Dat doe je heel snel met de sneltoets CTRL + Alt + F4.
  • Vergrootglas: soms moet je inzoomen op het scherm om meer details te zien. Dit kan met behulp van het vergrootglas, dat met Windows kan worden geactiveerd en de "+"-toets.

    Kende jij deze trucs?

Advertisement