Veel mensen gebruiken scheerschuim op de zwabber: weet je waarom?

Janine image
door Janine

27 Juli 2023

Veel mensen gebruiken scheerschuim op de zwabber: weet je waarom?
Advertisement

Het huis schoonmaken kost tijd, zorg en aandacht. Het is een onderneming die vaak moet worden uitgevoerd, waarbij wordt geprobeerd de beste en meest effectieve producten te kiezen en te gebruiken. Maar wat heeft scheerschuim hiermee te maken? Blijf dit artikel lezen om erachter te komen.

via Housedigest

Advertisement
Pexels

Pexels

Er zijn veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen op de markt, elk met zijn eigen specifieke gebruik en doel: van afwasmiddel tot vloerreiniger, tot producten die ideaal zijn om glas en oppervlakken in de badkamer te laten glanzen.

In de schappen zou je echter onvermoede bondgenoten voor huishoudelijk gebruik kunnen vinden die je je nooit had kunnen voorstellen. Een daarvan is juist de combinatie van scheerschuim samen met de zwabber. Het lijkt een bizarre combinatie, maar het heeft een reden.

Advertisement
Pexels

Pexels

Naast de aankopen die in gespecialiseerde winkels kunnen worden gedaan, worden doe-het-zelfmiddelen voor het schoonmaken van je huis steeds populairder. Ze zijn namelijk niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker dan de gebruikelijke chemische stoffen. Denk maar aan zuiveringszout, witte azijn en citroen, uitstekende ontvetters bij correct gebruik. In het geval dat we gaan zien, is een uitstekende bondgenoot echter geen ingrediënt uit de keuken, maar een product dat veel mensen bezitten: om precies te zijn scheerschuim.

De naam suggereert gemakkelijk het gebruik ervan, oftewel het ontharen van het gezicht. Het gebruik ervan is echter gevarieerd geworden toen veel mensen de veelzijdige en onverwachte kant ervan hebben ontdekt. Een daarvan is om het op de zwabber te spuiten die we gebruiken om de vloeren schoon te maken. Hoe en waarom?

De echte reden voor scheerschuim op de zwabber

De echte reden voor scheerschuim op de zwabber

Curioctopus

De merkwaardige combinatie heeft een goede reden: het lijkt echt effectief te zijn in het verwijderen van vuil uit de voegen van de vloer. Hier heeft vuil de neiging zich op te hopen en zich vast te zetten, waardoor het erg moeilijk wordt om het te verwijderen. Om deze merkwaardige remedie te proberen, hoef je alleen maar een zwabber een emmer warm water te pakken.

Na het weken en uitwringen van de zwabber spuit je het direct op de zwabber en op de voegen en schrob je het te reinigen oppervlak goed. Indien nodig kun je een oude tandenborstel gebruiken om bijzonder hardnekkig vuil te verwijderen.

Pexels

Pexels

Zodra dit is gebeurd, kun je doorgaan met het schoonmaken van de vloer, het verwijderen van overtollig schuim en resten, met behulp van een andere emmer warm water waaraan je een speciaal wasmiddel toevoegt. Verder kan scheerschuim ook gebruikt worden om de kalkaanslag op oppervlakken te verwijderen en om vlekken van bekleding, maar ook van metalen voorwerpen te verwijderen door ermee over de plek te wrijven. Ten slotte kun je het op de ramen spuiten en het ongeveer acht minuten laten inwerken om een ​​anti-condens effect te krijgen.

Heb je ooit gehoord van deze alternatieve toepassingen van scheerschuim?

Advertisement