Je moet altijd een afwasspons in de vaatwasser doen: dit is waarom

Janine image
door Janine

16 Augustus 2023

Je moet altijd een afwasspons in de vaatwasser doen: dit is waarom
Advertisement

Niet iedereen heeft thuis een vaatwasser, maar degenen die er een hebben, kennen het extreme nut en gemak van dit uitstekende apparaat. In dit artikel zullen we een merkwaardige en ingenieuze truc onderzoeken waarbij je er een afwasspons in doet. Laten we er meer over te weten komen.

via Daily Mail

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De vaatwasser is een erg handig hulpmiddel in de keuken, het bespaart tijd bij het afwassen van keukengerei na de lunch en het diner. Eenmaal geladen, nadat je glazen, borden en bestek erin hebt gerangschikt en de nodige afwasproducten erin hebt gedaan, kun je hem starten en wachten tot hij zelfstandig zijn werk doet.

Als je ook in het bezit bent van dit zeer handige apparaat, moet je weten waarom het plaatsen van een afwasspons een uitstekende strategie is die je zeker zult gaan toepassen.

Advertisement

De afwasspons: hoe vaak moet het worden vervangen?

De afwasspons: hoe vaak moet het worden vervangen?

Pexels

Allereerst is de keukenspons een voorwerp dat wordt gebruikt om vuil en vet te verwijderen van het bestek dat we gebruiken om te eten. Nadat je er een speciaal afwasmiddel op hebt gegoten, ga je aan de slag met het schrobben van borden, potten, pannen, bestek en glazen tot alle resten verwijderd zijn. Op dat moment gaan we verder met spoelen. Maar hoe lang kun je dezelfde spons gebruiken voordat je hem verwisselt?

Sommigen vervangen hem pas als hij versleten is, maar het zou raadzaam zijn om veel vaker een nieuwe te kopen uit hygiënisch oogpunt en om te voorkomen dat bacteriën zich in industriële hoeveelheden ophopen. Wat gebeurt er namelijk met de spons nadat je klaar bent met afwassen? Je spelt hem om, om de schuimresten te verwijderen, maar het wordt nooit gewassen, daarom wordt aanbevolen om het regelmatig te vervangen. Maar als het nieuw en recent gebruikt is, wat moet je dan doen om het hygiënisch te houden?

De sponstruc in de vaatwasser: dit is waarom

De sponstruc in de vaatwasser: dit is waarom

Pexels

In dit geval raden experts aan om het niet weg te gooien, maar te ontsmetten met een werkelijk effectieve methode: plaats het in de vaatwasser voordat je met wassen begint. Het is voldoende om deze truc één keer per week uit te voeren, samen met de rest van de afwas, om het net zo schoon te maken als toen het voor het eerst werd gebruikt. Met een programma van rond de 60 graden inclusief drogen is de spons weer gebruiksklaar zodra je hem uit de vaatwasser haalt.

Degenen die geen vaatwasser hebben, kunnen er daarentegen voor kiezen om afwasmiddel op de twee uiteinden van de spons te gieten en te wrijven totdat deze vlekkeloos is. Meteen daarna wringen we het uit en hangen we het buiten op, zodat het in de open lucht droogt.

Om de hygiëne in de keuken te behouden, is het hebben van een schone en bacterievrije afwasspons essentieel voor de gezondheid van het hele gezin. Met deze simpele truc kun je mogelijke problemen voorkomen en het er weer als nieuw uit laten zien.

Advertisement