Veel mensen wrijven om een ​​nietsvermoedende reden aardappelen op spiegels

Janine image
door Janine

29 Juli 2023

Veel mensen wrijven om een ​​nietsvermoedende reden aardappelen op spiegels
Advertisement

Er zijn verschillende praktijken en huismiddeltjes die ons misschien ongebruikelijk lijken, maar die, hoe vreemd ze ons ook lijken, echt effectief zijn. Een daarvan betreft het wrijven van een aardappel op glas: waarom zou je dat doen? Laten we er meer over te weten komen.

via Migros

Advertisement

Ramen lappen: hoe krijg je ze weer schoon en glanzend?

Ramen lappen: hoe krijg je ze weer schoon en glanzend?

Pixabay

Het huis schoonmaken is, zoals we weten, essentieel om in een gezonde en hygiënische omgeving te leven, ziektekiemen en bacteriën op afstand te houden en het risico op besmetting te voorkomen. Dit soort huishoudelijk werk moet regelmatig worden gedaan een van deze klusjes is het schoonmaken van glas, inclusief spiegels en ramen die gemakkelijk kunnen beslaan door vuil dat is opgehoopt door rondvliegend stof en vingerafdrukken.

Om hun weerspiegeling efficiënt te houden, is het goed om ze regelmatig schoon te maken. Stel je voor dat je haast hebt voordat je de deur uitgaat en nog een laatste keer in de spiegel wilt kijken, maar je realiseert je dat deze helemaal beslagen is, misschien na het nemen van een verkwikkende warme douche: best vervelend, maar wat je gemakkelijk kunt oplossen met deze remedie. Bovendien zijn vieze ramen beslist lelijk en als je veel belang hecht aan het aspect van je woning of gasten verwacht, is dit zeker niet de beste manier om dat te doen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Als de specifieke producten die we in huis hebben eenmaal zijn gespoten, is het noodzakelijk om vervelende strepen te vermijden die lastig te verwijderen zijn. Om deze reden willen wij je een alternatieve methode aanbieden om voor de ramen in je woning te zorgen. Of je spiegel nu in de badkamer, slaapkamer of andere kamers staat, de schoonmaak ervan is essentieel en vereist dezelfde zorg en aandacht als elk ander aspect van het huis.

Als je echter een effectieve, natuurlijke en super goedkope oplossing wilt proberen die chemische stoffen kan vervangen, kun je deze originele praktijk proberen.

Aardappelen voor het reinigen van spiegels: de goedkope en natuurlijke methode

Aardappelen voor het reinigen van spiegels: de goedkope en natuurlijke methode

Pexels

De methode waar we het over hebben betreft de aardappel. Naast een populair ingrediënt in de keuken, is het ook een uitstekende bondgenoot gebleken bij het schoonmaken van het huis. De reden ligt in het feit dat het zetmeel bevat, een krachtige natuurlijke reiniger.

Maar hoe gebruik je het? Het enige wat je hoeft te doen is het in twee of meer delen te snijden en vervolgens de verschillende plakjes op het glas te wrijven met de binnenkant, dus niet met de schil. Met dit systeem kun je vlekken, strepen en vingerafdrukken effectief verwijderen, zonder je toevlucht te nemen tot dure producten. En wat doe je na het gebruik?

Curioctopus

Curioctopus

Om na het reinigen het zetmeel van spiegels en ruiten te verwijderen, kun je een licht vochtig microvezeldoekje gebruiken. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, kun je deze methode steeds toepassen wanneer je je ramen weer schoon en glanzend wilt zien. Het is een heel eenvoudige manier om je spiegelbeeld weer te laten stralen zonder geld uit te geven en de aankoop van specifieke producten te vermijden: aardappelen heb je meestal wel in huis!

Kende je dit ongewone gebruik van aardappelen?

Advertisement