De truc die slotenmakers elke keer voorstellen: je zult het ook op jouw deuren willen toepassen

Janine image
door Janine

29 Juli 2023

De truc die slotenmakers elke keer voorstellen: je zult het ook op jouw deuren willen toepassen
Advertisement

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met problemen die onoverkomelijk lijken en waarvoor het nodig is om specialisten te bellen om een ​​oplossing te vinden. Een van deze problemen kan een geblokkeerde deur zijn. In deze gevallen denk je meestal dat er geen oplossing is, de enige manier om de situatie op te lossen is door een slotenmaker te bellen. Dit zou echter ook een enorme uitgave betekenen. Er is echter een manier om dit allemaal te vermijden. Laten we eens kijken.

via Phil Crockett/Youtube

Advertisement
De truc die slotenmakers elke keer voorstellen: je zult het ook op jouw deuren willen toepassen - 1

Het onverwachte loert altijd om de hoek en als het gebeurt kun je niet altijd terugvallen op specialisten, vaak moet je de hindernis kunnen omzeilen door uitsluitend op eigen kracht te vertrouwen. Als de deur 's avonds of in het weekend niet opent, is het vaak niet mogelijk om contact op te nemen met een slotenmaker en de situatie op te lossen. Er is echter een onfeilbare truc waarmee je het obstakel binnen enkele ogenblikken kunt overwinnen en de deur kunt ontgrendelen. Het enige wat je nodig hebt is een vork.

Wanneer een deurslot blokkeert of kapot gaat, moet je dit zo snel mogelijk verhelpen. Er is echter een remedie die slotenmakers al eeuwenlang gebruiken, waardoor het onverwachte kan worden overwonnen, het enige wat je hoeft te doen is jezelf bewapenen met een vork, een hamer, een spijker en een tang. Het belangrijkste is echter om te weten dat de vork dan moet worden weggegooid omdat hij later onbruikbaar wordt. Wat moeten we precies doen?

Advertisement
Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Allereerst moet je de vork pakken en deze direct in de gleuf steken van de deurpost. Dan moet je met een tang de vork vasthouden en met een hamer de tanden 90° buigen. Steek dan de vork in de gleuf en sluit de deur. Het handvat en de tanden wijzen naar buiten. Het gebogen deel daarentegen blijft steken op de deurpost. De laatste stap is om een ​​lange spijker te nemen en deze in de tanden te plaatsen. Zo wordt de vork een grendel om te gebruiken totdat de slotenmaker komt.

Kende je deze methode?

Advertisement