Enkele feilloze tips om je pothos fenomenaal te laten groeien met minimale inspanning

Janine image
door Janine

28 Augustus 2023

Enkele feilloze tips om je pothos fenomenaal te laten groeien met minimale inspanning
Advertisement

Iedereen houdt van een verzorgde tuin vol planten en bloemen. Dit is zeker de beste keuze als je een appartement of balkon op een natuurlijke manier wilt inrichten, zodat je ook een vleugje kleur en licht kunt geven, maar het is vooral erg handig voor het geuren van kamers. Als ze weelderig zijn, krijg je er een goed humeur van en laten ze iedereen die het geluk heeft ze te bewonderen met open mond achter. Als je geen groene vingers hebt, loop je vaak het risico ze te laten verdrogen. Er zijn echter trucjes om dit te voorkomen.

Advertisement
peganum/Wikimedia Commons

peganum/Wikimedia Commons

Eén van de planten die gemakkelijk in huis, in de tuin of op een terras te vinden is, is de pothos, een zeer geliefde en gewaardeerde klimplant. Om ervoor te zorgen dat ze weelderig zijn, moet je heel voorzichtig zijn, want ze hebben veel zorg en aandacht nodig. Allereerst moet je voorkomen dat je ze aan direct zonlicht blootstelt. Om deze reden is het beter om ze tegen UV-straling te beschermen, of om ervoor te zorgen dat hij alleen in de vroege uren van de dag of in de late namiddag aan de zon wordt blootgesteld.

Advertisement
Jo Zimny Photos/Flickr

Jo Zimny Photos/Flickr

Een ander niet onbelangrijk detail is de temperatuur. Je moet namelijk goed letten op de plek waar hij geplaatst wordt, die mag niet te warm of te koud zijn, het zou perfect zijn als het mogelijk is om een ​​temperatuur tussen de 15 en 25 graden te hebben. De gebruikte grond is ook erg belangrijk, omdat de pothos een substraat nodig heeft voor tropische planten, dat water vasthoudt zonder problemen voor de wortels te veroorzaken. Meestal wordt aanbevolen om een ​​substraat te gebruiken dat bestaat uit perliet en pijnboomschors. Deze laatste kunnen water vasthouden en zorgen ervoor dat de wortels vochtig blijven. Ten slotte betreft de laatste waarschuwing de verneveling.

Pixabay

Pixabay

Door verneveling ontvangt de plant kleine druppels, alsof het nevel is. Op deze manier krijgt de plant geen druppels water waardoor de kleinere bladeren problemen kunnen krijgen. Alleen de juiste irrigatie van de wortels van de plant zorgt ervoor dat ze kunnen ademen zonder te stikken, daarom moeten we goed op dit aspect letten.

De pothos is een plant die uiterste zorg en aandacht vereist, alleen op deze manier is het mogelijk om hem robuust en weelderig te zien. Kende jij deze trucjes om hem goed te laten groeien?

Advertisement