Invasieve wespen op balkons en terrassen? Er is iets heel eenvoudigs dat hen aantrekt

Janine image
door Janine

02 Augustus 2023

Invasieve wespen op balkons en terrassen? Er is iets heel eenvoudigs dat hen aantrekt
Advertisement

Mensen houden niet bepaald van wespen, insecten waarvan ze zoveel mogelijk van proberen weg te blijven. In sommige periodes kun je echter hun aanhoudende aanwezigheid op terrassen en balkons opmerken, maar zonder het te weten, zijn wij degenen die ze uitnodigen. Laten we eens kijken hoe.

via Chilean Journal of Epilepsy

Advertisement

Wespen op het balkon: er is iets heel gewoons dat hen aantrekt

Wespen op het balkon: er is iets heel gewoons dat hen aantrekt

Pixabay

Als je ooit een zwerm wespen op je balkon hebt gezien, moet je weten dat er iets in het bijzonder is dat hun aandacht trekt en ervoor zorgt dat ze naar je toe komen. In werkelijkheid geldt dit voor iedereen: ook al zijn we ons er niet van bewust, wat hen aantrekt is iets heel gewoons dat gemakkelijk op het terras te vinden is.

Als je hun frequente aanwezigheid opmerkt, is dit niet toevallig: er is een heel specifieke reden en je kunt ze gemakkelijk aanmoedigen om te vertrekken zonder je toevlucht te nemen tot "onvriendelijke" methoden.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Wespen zijn kleine wezens die leven door nauwkeurig werk te doen en die, net als alle anderen, moeten worden gerespecteerd, ook al kan hun aanwezigheid ons in ernstige moeilijkheden brengen, aangezien ze ons in sommige omstandigheden kunnen steken met onaangename gevolgen.

Veel mensen zijn bang voor hen en als ze er een zien, raken ze geïrriteerd en nemen ze impulsief gedrag aan dat alleen maar het tegenovergestelde effect heeft.

Pixabay

Pixabay

Als ze ons onrustig zien en als we schreeuwen en snelle bewegingen maken, zullen de wespen op hun beurt bang worden en de neiging hebben om zichzelf te verdedigen door ons aan te vallen. Om vreedzaam naast elkaar te kunnen bestaan, is het essentieel om een ​​evenwicht tussen de partijen tot stand te brengen, ook al is het het beste om niet dezelfde omgeving te delen: angst voelen is natuurlijk en het niet kunnen beheersen van het instinct om ze weg te jagen, misschien overrompeld, is begrijpelijk.

Om dit alles te voorkomen, is het belangrijk om vast te stellen wat deze insecten naar terrassen en balkons trekt en dit zo snel mogelijk te verwijderen.

Dit is wat je van je balkon moet verwijderen om het probleem op te lossen

Dit is wat je van je balkon moet verwijderen om het probleem op te lossen

KassassinsCreed/Reddit

Wespen komen niet alleen onze huizen binnen omdat ze op zoek zijn naar voedsel, maar er is nog een andere reden: ze zijn op zoek naar de perfecte plek om hun nest te bouwen. En wat is er mooier dan de kleine gaatjes en spleten die ze op je balkon vinden? Zelfs een ruimte van enkele millimeters is voldoende voor hun doel, als het beschut, stil en warm is. Dus wat te doen?

Experts raden aan om elk gaatje, vooral dat tussen de relingen, voor de herfst af te dichten met ducttape of rubberen pluggen. Uiteraard moet deze handeling worden uitgevoerd wanneer de wespen niet aanwezig zijn zodat ze niet in de gaten vast blijven zitten. Door dit te doen, zullen deze insecten zich naar de externe omgeving wenden om de ideale plek te vinden om te nestelen en zal je balkon geen doelwit meer zijn.

Met deze eenvoudige en praktische oplossing kun je het probleem oplossen zonder de wespen te benadelen en tegelijkertijd je veiligheid te beschermen. Heb je er ooit over nagedacht?

Advertisement