Een moeder gaat 4 dagen "staken”: het huis verandert volledig van aspect

Janine image
door Janine

22 Augustus 2023

Een moeder gaat 4 dagen "staken”: het huis verandert volledig van aspect
Advertisement

Binnen gezinnen is er vaak een rolverdeling, iedereen heeft zijn eigen taak. In feite probeert men van jongs af aan zijn kinderen te leren hoe belangrijk het is om te weten hoe ze huishoudelijk werk moeten doen, want op een dag moet je onafhankelijk zijn, oftewel op jezelf kunnen wonen. Maar al te vaak gebeurt het dat binnen een gezin de moeders de karweitjes doen.

De moeder, protagonist van het verhaal dat we gaan vertellen, is het zat om als enige het huis schoon te maken en heeft besloten om 4 dagen te staken. Het huis is volledig van aspect veranderd. Laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via MissPotkin/Twitter

Advertisement

Een Britse moeder, bekend onder het pseudoniem MissPotkin, heeft besloten de ophef van haar gezin op sociale media te delen en beweert dat zij alleen het huishouden moet doen, zonder dat iemand anders een vinger uitsteekt, om het huis schoon te maken.

Als je om hulp vraagt, en als je merkt dat niemand je helpt, dat word je het beu om nog iets te doen, en dit is precies wat er gebeurde met deze jonge moeder, die de enorme werkdruk niet kon dragen. Ze wilde dat haar gezin hielp met het huis schoonmaken. Maar niemand kwam naar voren.

Advertisement
MissPotkin/Twitter

MissPotkin/Twitter

Moe van deze situatie, en dat niemand haar inspanningen zou opmerken, besloot ze om 4 dagen te staken. Van de ene op de andere dag stopte ze zonder waarschuwing met het huishouden, in de veronderstelling dat niemand in huis haar plaats zou innemen, maar dat de chaos het zou overnemen.

Het duurde niet lang of haar staking werd gemerkt. De vaat begon zich op te stapelen in de gootsteen of op het aanrecht in de keuken. Door de rommel leek het alsof er de dag ervoor een feest was geweest.

"Er komt een keer een einde aan, er zal geen serviesgoed meer zijn om van te eten... Wie wordt de situatie het eerst beu? Ik niet. Deze vier dagen waren nodig om naar geluisterd, gerespecteerd te worden, maar bovenal om niet meer te hoeven herhalen. Het is duidelijk dat het de liefde is die ons drijft om het huis op orde te houden, die ons de afwas doet doen, de was, de maaltijden, maar soms is de liefde moe".

Deze ervaring werd op de voet gevolgd door internetgebruikers die erom lachten, omdat deze moeder heeft besloten in opstand te komen tegen diegenen die besluiten het huis niet schoon te maken.

Wat vind jij?

Advertisement