Maak je haar lichter op een natuurlijke manier zonder dat je naar de kapper hoeft

door Skip

02 September 2023

Maak je haar lichter op een natuurlijke manier zonder dat je naar de kapper hoeft
Advertisement

Hoeveel vrouwen willen graag lichtere kleurtonen aanbrengen in hun haar, maar zijn er bang voor dat ze het verpesten? In dit artikel gaan we verder kijken naar een thuis uit te voeren methode met natuurproducten, zonder het haar te beschadigen. Laten we eens gaan kijken wat er allemaal nodig is en hoe je het op de juiste manier zelf kan doen!

via MedicineNet

Pexels

Pexels

Vaak krijg je zin om van look te veranderen en in de meeste gevallen begin je dan bij je haar. De wens om wat nieuws te doen is hartstikke normaal, net als dat je wilt dat het meer straalt. De wens tot lichter haar kan elk moment in het jaar of je leven bezit van je nemen. Dat kan bij het begin zijn van de warmere seizoenen, maar ook wanneer het winters koud is en je je hiertegen wilt contrasteren.

Het gebeurt echter ook dat het slechts bij een idee blijft en dat de angst om dat te gaan doen de overhand krijgt. En dat is niet zo gek want zeker met lang haar bestaat de angst dat je het verpest met chemische blonderingsmiddelen, waarvan bekend is dat die niet zo goed zijn voor de hoofdhuid.

Advertisement

Je haar lichter maken op natuurlijke wijze zonder kapper is haalbaar

Je haar lichter maken op natuurlijke wijze zonder kapper is haalbaar

Becky Stern/Wikimedia commons

Naar de kapper gaan houdt bovendien in dat je een bepaald bedrag moet gaan uitgeven en heb je niet altijd de garantie dat je het resultaat krijgt waar je op had gehoopt. En dus uiteindelijk laten veel dames het haarkleuren maar gaan, in de overtuiging dat er geen alternatieven zijn.

Maar eigenlijk is er, naast de dure salontechnieken als shatush en balayage, ook nog een manier waarop het haar geheel veilig, goedkoop en natuurlijk lichter is te maken met enkele tinten. Als je de doe-het-zelf-oplossing wilt proberen dan moet je de volgende producten gaan halen.

Zo maak je een natuurlijk blondeerlotion voor stralend haar

Zo maak je een natuurlijk blondeerlotion voor stralend haar

Pexels

Dit heb je nodig voor je zelfgemaakte blondeerlotion:

  • 500ml water
  • een zakje kamille
  • sap van halve citroen
  • eetlepel honing

Dit zijn de stappen die je moet doorlopen om het blondeermiddel te maken:

  • doe het water in een pan
  • voeg de kamille, citroen en honing toe
  • zet het vuur aan en roer 5 minuten onafgebroken
  • filter de kamille eruit

Nu is je natuurlijke blondeerlotion klaar voor gebruik: breng aan op je haar en laat het 20 minuten inwerken alvorens uit te spoelen en je haar te wassen met shampoo en conditioner.

Ooit al eens geprobeerd om je haar met huisgemaakt middel lichter te maken? Hoe waren de resultaten?

Advertisement